Επικαιρότητα - 1/10/2020


Δαβάκης προς Κεραμέως : Τρία Ερωτήματα για το Παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης

Το «πότε» θα ξεκινήσουν επιτέλους, οι εργασίες για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ζητά να μάθει από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, με την κατάθεση νέας Ερώτησης στη Βουλή.

Ο κ. Δαβάκης παρατηρεί στην Ερώτησή του, ότι με τη δημοσίευση στις 3 Ιουνίου του Προεδρικού Διατάγματος, που τροποποιεί το Ρυμοτομικό Σχέδιο της Σπάρτης, αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και απευθύνει τρία ερωτήματα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

1. Ποια είναι τα επόμενα στάδια για να υλοποιηθεί το έργο;
2. Μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα αυτά θα εκτελεστούν;
3. Ποιες είναι πλέον οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες που θα αναλάβουν την υλοποίησή του;

Μετά την κατάθεση της Ερώτησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

"Στις 3 Ιουνίου δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίθηκε η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Σπάρτης, και έτσι ο χώρος που περικλείεται από τις οδούς Λυκούργου, Άγιδος, Μητροπολίτου Γερμανού και Λυσσάνδρου χαρακτηρίστηκε πλέον, ως χώρος «Γενικά Αρχεία του Κράτους».

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για την πόλη της Σπάρτης μετά από μεγάλη καθυστέρηση.

Για αυτό το λόγο, κατέθεσα ακόμα μία κοινοβουλευτική Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό, κ. Κεραμέως,  για να μεριμνήσει για την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και να μας ενημερώσει για τα επόμενα βήματα μέχρι τη δημοπράτηση του έργου, καθώς και το σχετικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του".

======