Περιφέρεια Πελοποννήσου - Υποδομές - 21/9/2020


Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τους αντιπεριφερειάρχες για έργα του νέου ΕΣΠΑ

Δίωρη διάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 με χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

Μεταξύ των αντικειμένων της σύσκεψης ήταν η διερεύνηση των ώριμων μελετητικά έργων προκειμένου να προταθούν για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.

Στη διάσκεψη διαπιστώθηκε ότι τέτοια έργα, ενδεικτικά, για κάθε Περιφερειακή Ενότητα είναι, α) στην Αργολίδα ο δρόμος προς Αγία Ελεούσα και οι συνδετήριοι δρόμοι Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο "Μορέας", β) στην Αρκαδία ο δρόμος Αστρους – Ναυπλίου Αργους, στο Ξερπήγαδο, γ) στην Κορινθία τα έργα ανάπλασης στον Ισθμό, καθώς και σειρά κόμβων προς την εθνική οδό, δ) στη Λακωνία ο δρόμος Γύθειο - Πυρί και η παράκαμψη Βλαχιώτη και ε) στη Μεσσηνία ο δρόμος Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, η παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου στον δρόμο Καλαμάτας - Καρδαμύλης - Αρεόπολης, καθώς και η παράκαμψη της Γιάλοβας.

Στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης προτάσεις έργων για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, η επεξεργασία των οποίων θα ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα προκειμένου να φύγει για το υπουργείο Υποδομών η εισήγηση της Περιφέρειας.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχουν διαθέσιμα πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ για ένταξη έργων το 2021 και το 2022.

======