Επικαιρότητα - 14/9/2020


Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά - Ο επίσημος σχολικός Αγιασμός στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Σπάρτης

Ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 η νέα σχολική χρονιά με την ευχή τα προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα χωρίς να επηρεαστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος μετέβη στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Σπάρτης, όπου τελέσθηκε ο επίσημος σχολικός Αγιασμός με την παρουσία, μεταξύ άλλων, του Βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρου Βερούτη, του Δημάρχου Δ. Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα, της Περιφερειακής συμβούλου και τέως Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας Τζανετέα και του νέου Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Αγάπιου Οικονομίδη.Ο σεπτός Ποιμενάρχης, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε αρχικά υγεία και υπομονή σε μαθητιώσα νεολαία και εκπαιδευτικούς, ώστε να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η δοκιμασία του κορονοϊού. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι η πανδημία μπορεί να μας προβληματίζει, αλλά συνέβαλε και στην συνειδητοποίηση  κάποιων πραγμάτων, που ο άνθρωπος είχε παρακάμψει λόγω της αλαζονείας του. Συγκεκριμένα, ο ιός αυτός ήρθε να αποκαλύψει τις αδυναμίες της επιστήμης, των αξιωμάτων και της υλικής ευμάρειας και να καταδείξει ότι το πραγματικά σημαντικό, στο οποίο καλούμαστε όλοι να επικεντρώσουμε, είναι η σωτηρία της ψυχή μας μέσω της "εν Χριστώ" ζωής. Ολοκληρώνοντας ο Σεβ. Ποιμενάρχης ευχήθηκε εποικοδομητική θητεία στον κ. Οικονομίδη και μία χρονιά καλής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, που θα προσφέρει ποιοτικές γνώσεις και κατευθύνσεις στα παιδιά. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους και ο αγιασμός των σχολικών αιθουσών.

=====