Η Γιορτή Σύκου στα Παπαδιάνικα του Δήμου Μονεμβασίας.


Πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή Σύκου» στα Παπαδιάνικα

Εντυπωσιακή η Συμμετοχή του Κόσμου


Την ευκαιρία να βγάλουν για λίγο από τις σκέψεις τους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να διασκεδάσουν είχαν την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011, στο πλαίσιο της Γιορτής Σύκου στα Παπαδιάνικα, Λακωνίας, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η γιορτή που διοργάνωσε με μεράκι και αγάπη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδιανίκων-Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία», σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και αυτό οφείλετε πρώτα πρώτα στον κόσμο που κατέκλυσε το χώρο της πλατείας δίπλα στον πολιούχο του χωριού, Άγιο Δημήτρη και γεύτηκε τα εξαιρετικά χλωρά σύκα και τα γλυκά εδέσματα με σύκο που κεράστηκαν από τα Μέλη του Συλλόγου.

Στη Γιορτή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος στην ιστορία και την προσωπική του εμπειρία από τη συγκομιδή του σύκου στα Παπαδιάνικα και στη δέσμευσή του να συνεχίσει να υποστηρίζει τα συμφέροντα των αγροτών/κατοίκων της περιοχής.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, οι Αιδεσιμότατοι Παπαδιανίκων, Πατέρας Νικόλαος και Ασωπού Πατέρας Γεώργιος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Αντρέας Παπαδάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Σουρλάς, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Παναγιώτα Αλειφέρη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παπαδιανίκων κ. Παναγιώτης Σπυριδάκος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ασωπού κ. Θοδωρής Μακρής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εξέφρασε και δημοσίως τις ολόθερμες ευχαριστίες εκτίμησης και αγάπης σε όλους όσους στήριξαν τη Γιορτή Σύκου και ειδικότερα στο Δήμο Μονεμβασίας και στη Νεολαία που ομόρφυνε με την παρουσία της την πλατεία του χωριού.

Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά η Ορχήστρα «Μουσική Παρέμβαση» του κου Γιώργου Κοντάκου, ενώ συμμετείχαν με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς τ’ αντίστοιχα τμήματα του Συλλόγου.

Η Γιορτή Σύκου θα καταξιωθεί πλέον στη συνείδηση του κοινού και του χρόνου θα έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση.