Τουρισμός

Εγκαινιάστηκε στη Σπάρτη το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης, το οποίο επαναλειτουργεί - σε καθημερινή βάση πλέον - επί της Λεωφόρου Λυκούργου, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της λακωνικής πρωτεύουσας.

Το περίπτερο βρίσκεται στη Λεωφόρο Λυκούργου απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης. Εκτός από τουριστική πληροφόρηση θα γίνεται ενημέρωση και για τα τοπικά προϊόντα της Λακωνίας.

Διαβεβαίωση Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας ότι έχει αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τον χαρακτηρισμό του Απολιθωμένου Δάσους Αγ. Νικολάου Βοιών ως «Μνημείο της Φύσης» και την ένταξή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων.

Η Πελοπόννησος θα πρωταγωνιστήσει φέτος για λίγες ημέρες στο Λονδίνο σε μια ξεχωριστή έκθεση αεροφωτογραφίας : «Mythical Peloponnese: As seen by the Gods» στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Travel Market».

Ερώτηση κατατέθηκε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για να χαρακτηριστεί το Απολιθωμένο Δάσος Αγίου Νικολάου Βοϊών ως «Μνημείο της Φύσης» και να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον ειδυλλιακό κόλπο του Οιτύλου ο Αγώνας Ανοιχτής Θαλάσσης Oceanman Greece - Oitylo Bay 2017. Συμμετείχαν περισσότεροι από 270 αθλητές, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Ο Δήμος Μονεμβασίας για μία ακόμη φορά έδωσε το παρόν στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας, γνωστοποίησε το πρόγραμμα λειτουργίας του Σπηλαίου της Καστανιάς που θα ισχύσει έως τις 18 Δεκεμβρίου 2016.

Ένας πλήρης ηλεκτρονικός οδηγός για τον Δήμο Ευρώτα είναι διαθέσιμος για κινητά τηλέφωνα και tablets. Ο προσωπικός σας οδηγός για τον Δήμο Ευρώτα, ένας σύντροφος στο ταξίδι σας.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με Γαλάζια Σημαία. Με δώδεκα «Γαλάζιες Σημαίες» βραβεύτηκαν οι παραλίες της Λακωνίας για το 2016.

Ο Δήμος Μονεμβασίας στο πλαίσιο της τουριστικής του προβολής, επιθυμεί να συνεργαστεί με φωτογράφους εγνωσμένης αξίας, με δημοσιευμένη δουλειά και με αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδίκευση στην ταξιδιωτική-τουριστική-γαστρονομική φωτογράφηση υψηλού επιπέδου.

Ο Δήμος Μονεμβασίας παρουσίασε την μελέτη του προγράμματος Τουριστικής προβολής 2016-2019, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας του Δήμου να βελτιώσει τις τουριστικές επιδόσεις της περιοχής ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική οικονομία.

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Μονεμβασιάς διοργανώνει σειρά Δωρεάν σεμιναρίων για τουριστικούς επαγγελματίες. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Ο Δήμος Μονεμβασίας για μία ακόμη φορά έδωσε το παρόν στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET 2015 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Στην έκθεση συμμετείχαν 186 χώρες και παρευρέθησαν πάνω από 3.000 δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Μονεμβασιά είναι από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα όχι μόνο το καλοκαίρι.

Και φέτος το 2015 η Γαλάζια Σημαία βρήκε τη θέση της στα πεντακάθαρα νερά παραλιών του Δήμου Μονεμβασίας. Η Γαλάζια Σημαία στο Δήμο Μονεμβασιάς κυματίζει στις παραλίες Αρχάγγελου, Νεάπολης, Παχιάμμος, Τηγάνια, Μονεμβασιά, Πορί και Μεγάλη Άμμος.

Το Σπήλαιο Καστανιάς μας περιμένει να γνωρίσουμε τα μυστικά του. Δείτε το ωράριο λειτουργίας του για την τρέχουσα περίοδο.

Κεντρικό θέμα συζήτησης, στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου ήταν η αποτίμηση των μέχρι σήμερα στοιχείων αναφορικά με την προβλεπόμενη τουριστική κίνηση κατά την τρέχουσα σεζόν στην Πελοπόννησο.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με Γαλάζια Σημαία. Με εννέα «Γαλάζιες Σημαίες» βραβεύτηκαν οι παραλίες της Λακωνίας για το 2018.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας, μέρος του οποίου αποτελεί η φιλοξενία εξοικείωσης (familiarization trip), φιλοξενία δηλαδή δημοσιογράφων άλλων χωρών.

Η Πελοπόννησος Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015 στις «Ημέρες Γαστρονομίας» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας» στο Μουσείο Μπενάκη στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2015.

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 11 τουριστικούς επιχειρηματίες στην έκθεση Mitt 2015. Η έκθεση Mitt απευθύνεται στη σημαντική αγορά της Ρωσίας, αλλά και στο σύνολο των αναπτυσσόμενων αγορών της Βόρειας Ευρασίας και της Ασίας.

Με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα επαναφοράς του δρομολογίου Πειραιάς-Μονεμβασία-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι Κρήτης.

Στα πλαίσια του προγράμματος τουριστικής προβολής για το έτος 2015 ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ Berlin η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

σελ. 1η

< Previous Next >

1234