Αρθρογραφία

«Η διάγνωση της δυσλεξίας αποτελεί το μέσο για την επιλογή των κατάλληλων τρόπων υποστήριξης, μάθησης και αξιολόγησης», γράφει η Ηλιοπούλου Μάρθα, Ειδική παιδαγωγός/Φιλόλογος.

Άρθρο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη με θέμα : «η πραγματική εικόνα της Ελληνικής οικονομίας».

«Όλα τα παιδιά εμπλέκονται καθημερινά σε συμπεριφορές που προκαλούν ανησυχίες στους γονείς, όπως συχνές αντιπαραθέσεις, συναισθηματικές εκρήξεις, αδυναμία επικοινωνίας, καθώς και παραβίαση ορίων και κανόνων», γράφει η Παπαδοπούλου Νικολέττα, Λογοθεραπεύτρια, MSc.

Όλο και περισσότερες μαμάδες εκφράζουν το άγχος για την προετοιμασία των παιδιών τους που αφήνουν σιγά-σιγά το νηπιαγωγείο και οδεύουν προς το κατώφλι του μεγάλου σχολείου, την Α’ Δημοτικού.

«Οι καλοκαιρινές διακοπές έφθασαν πλέον στο τέλος τους, και όλοι μας συνειδητοποιούμε πως τελείωσε και μια περίοδος ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, τεμπελιάς και ξεκούρασης», γράφει η Παπαδοπούλου Νικολέττα, Λογοθεραπεύτρια, MSc.

«Απολαύστε τις διακοπές σας άφοβα με το παιδί σας, δώστε του πολλά ερεθίσματα και αγκαλιές και να είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι το καλύτερο θεραπευτικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι», γράφει η Παπαδοπούλου Νικολέττα, Λογοθεραπεύτρια, MSc.

O  Επαγγελματικός Προσανατολισμός απευθύνεται στους μαθητές, οι οποίοι προβληματίζονται για την επιλογή εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης. Αφορά μαθητές και εφήβους που χρειάζονται καθοδήγηση για τη σταδιοδρομία τους.

Με τεχνικές Θεατρικού Παιχνιδιού & Κινησιολογίας, με φαντασία και δημιουργικότητα θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη», ομαδικά προγράμματα διαφοροποιημένης μάθησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

«Με τον όρο δυσφαγία αναφερόμαστε στις δυσκολίες της μάσησης και της κατάποσης υγρών και τροφών. Την αδυναμία μεταφοράς της τροφής δηλαδή από το στόμα στο στομάχι, όποια και αν είναι η αιτία...», γράφει η Παπαδοπούλου Νικολέττα, Λογοθεραπεύτρια, MSc.

«Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μία περίεργη μεταβατική περίοδος που χαρακτηρίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα ...», γράφει η Ηλιοπούλου Μάρθα, Ειδική παιδαγωγός/Φιλόλογος.

Θανάσης Δαβάκης : «Οι αποφάσεις και η «συμπεριφορά» του κ. Καμμένου έχουν κλονίσει τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υφίσταται μεταξύ των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, πλήττοντας με αυτόν τον τρόπο το κύρος του θεσμού του Υπουργού Εθνικής Άμυνας».

«Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι η πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου! Δώστε κι εσείς λίγη λάμψη στον εαυτό σας και … ανανεωθείτε!» ..........γράφει η Αγγελική Παπαδάκη.

Άρθρο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ειδική έκδοση του Economist «Ο κόσμος το 2016» με τίτλο «Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού».

"Μετά από 5 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων και απροκάλυπτων εκβιαστικών διλημμάτων έπρεπε άμεσα να παρθούν αποφάσεις με καθαρό μυαλό, με αξιολόγηση πάρα πολλών δεδομένων, με γνώση των εναλλακτικών επιλογών και πλήρη συναίσθηση της υφιστάμενης κατάστασης".

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας : η επαγγελία μιας αδύνατης μεταρρύθμισης , γράφουν οι : Ανάργυρος Μαριόλης, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής Κ.Υ Αρεόπολης, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής και Ιωάννης Κυριόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας (ΕΣΔΥ).

"Η ΠΝΠ για τα αποθεματικά των ΟΤΑ δεν διαλύει ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια. Αντιθέτως, διασφαλίζει μισθούς και συντάξεις". Άρθρο του Αραχωβίτη Σταύρου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ιδιαίτερα μετά την διαφαινόμενη αποτυχημένη απόπειρα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά την προκήρυξη εκλογών. Άρθρο του Αντώνη Παυλάκου, Μέλους Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.

Σε ένα μήνα αποχαιρετάμε το 2014 με την οικονομία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την κοινωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης. Ολοκληρώνεται και η οικονομική χρήση για την οποία θα συντάξουμε φορολογικές δηλώσεις τον Μάρτιο του 2015. Άρθρο του Αραχωβίτη Γ. Σταύρου, τ.  βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

"Ποινικοποίηση της Δημοτικής Ζωής σημαίνει να διώκεται κάποιος για τις Δημοτικές του θέσεις ή τις Δημοτικές του απόψεις. Αυτό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο χωρίς συζήτηση." Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

"Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η θυμώδης αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Φορτσάκη προς του νεαρούς φοιτητές που κατ’ αυτόν, παρακώλυαν την συνεδρίαση της Συγκλήτου". Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

"Σήμερα επιθυμώ να πάρω θέση επί ενός εξέχοντος κατ’ εμέ ζητήματος δημοκρατίας, που με απασχολεί καιρό και αναφέρεται στο θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας του τύπου και της έκφρασης". Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

"Πάντα με γοήτευε να προβλέπω το απρόβλεπτο, πλην όμως όχι με συναισθηματικές εξάρσεις, αλλά με λογικά επιχειρήματα". Άρθρο του Χρήστου Α. Πλειώτα, Δικηγόρου

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Τσίπρα στην ΔΕΘ, γίνεται αναφορά για τις στοχεύσεις μας σχετικά με την στήριξη της παραγωγής. Άρθρο του Αραχωβίτη Γ. Σταύρου, τ.  βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

"Η ουσία όλης της κουβέντας για την επόμενη μέρα κρύβεται στην αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ότι θα καταψηφίσουν όποιον υποψήφιο προταθεί με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση", Άρθρο του Κυριάκου Δ. Μαντούβαλου.

"Πριν λίγες μέρες η «Χρυσαλλίδα» επέστρεψε για να πάρει στα φτερά της τον Καραναγνώστη και να πετάξουν πια μαζί πίσω στο χθες, μιας και μαζί έγραψαν την δική τους μικρή ιστορία σε τούτη την πόλη", γράφει ο Δημοσθένης Α. Ματάλας, πρώην Δήμαρχος Σπαρτιατών.

σελ. 1η

< Previous Next >

1234