Αγροτικά

Στην χρυσή κατηγορία ελαιόλαδων με υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών το ελαιόλαδο που παρήχθη για το ελαιοκομικό έτος 2016-2017 από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Νικολάου Βοιών «Ο Μαλέας».

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό των ελαιοπαραγωγών σχετικά με τη μεγάλη μείωση των προστατευόμενων ελαιοδέντρων στην τ.κ Παπαδιανίκων Δήμου Μονεμβασίας.

Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας : «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στους Ελληνες παραγωγούς, να αναγνωρίσει τα λάθη της, να επιδείξει καλή θέληση και ταχύτατα να λάβει τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα».

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης διοργανώνει στις 26 Απριλίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο, Σεμινάριο Μελισσοκομίας με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Εχθρών Μέλισσας».

Παρατείνεται η πρόσκληση υποβολής Αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες. Δείτε τις νέες ημερομηνίες για την Λακωνία.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Λακωνίας ενημερώνει για τα προσωρινά μέτρα στήριξης παραγωγών εσπεριδοειδών με απόσυρση από την αγορά για δωρεάν διανομή.

Τα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει από την απρογραμμάτιστη ανάρτηση των δασικών χαρτών έθεσε και πάλι με Επίκαιρη Ερώτηση του στη Βουλή, ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάσης Δαβάκης.

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με αφορμή το γεγονός ότι πλησιάζει η παρέλευση του χρονικού διαστήματος ενστάσεων κατά της ανάρτησης των δασικών χαρτών, προέβη σε δεύτερη παρέμβαση προς τους αρμοδίους σχετικά με το θέμα.

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Λακωνίας ανακοινώνεται ότι μετά την λήψη των Αποφάσεων των Δ.Σ των Δήμων της Λακωνίας στο πρόγραμμα δακοκτονίας Λακωνίας εντάσσονται 59 Τοπικές - Δημοτικές Κοινότητες.

Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα : Στις 8 Μαρτίου δώσαμε βροντερό παρών στο συλλαλητήριο μπροστά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ενώσαμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους απ' την Πελοπόννησο, τη Κρήτη και τη Μακεδονία.

Σκληρή κριτική κατά της μέχρι τώρα διαδικασίας αναρτήσεως των δασικών χαρτών άσκησε στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ και που ο ίδιος είχε υπογράψει.

Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα : Στις 8 Μαρτίου 2017 δίνουμε την δική μας απάντηση στα νέα καταστροφικά μέτρα που σχεδιάζει να φέρει η Κυβέρνηση των μνημονίων. Όλοι μαζί στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2017.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει ότι το Πρόγραμμα Δακοκτονίας του 2017 θα εφαρμοστεί έγκαιρα με τον τρόπο που εφαρμόστηκε και την προηγούμενη χρονιά.

Ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών για την αποτροπή των τεράστιων προβλημάτων που συνεπάγονται τα λάθη τους, ζητούν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής των Μανιατών.

Σε γενική συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο στη Σκάλα καλεί τους αγρότες ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, η παρουσία τους κρίνεται αναγκαία.

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας είχε ο Βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα εφαρμογής του εργοσήμου για την αγροτική εργασία.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη διαδικασία για τους Δασικούς χάρτες εξέδωσαν κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στο Καστόρι του Δήμου Σπάρτης.

Επανέρχεται ο Θανάσης Δαβάκης μαζί και με άλλους βουλευτές της ΝΔ αυτή τη φορά, για το καυτό ζήτημα των Δασικών Χαρτών, με την κατάθεση νέας Ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος.

Ο Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων "ΔΗΩ" διοργανώνει, σε συνεργασία με αγροτικούς φορείς, μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες.

Για σύγχυση και έλλειψη ενημέρωσης των δικαιούχων της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο κάνει λόγο στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι δράσεις των συλλόγων σε τοπικό επίπεδο έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να ενημερωθεί για τα προβλήματα που τον αποκλείουν από το να παράγει.

Συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στον αγροτικό τομέα με τα προβλήματα σε αυτόν να παραμένουν και να αυξάνονται και εκφράστηκε από όλους η έντονη ανησυχία για την επικείμενη δημοσίευση των δασικών χαρτών και για το νομό μας.

Η πληθώρα των λαθών που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε πολλές περιοχές της χώρας αποτελεί το αντικείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Λακωνίας ανακοινώνεται ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων παραγωγής και επεξεργασίας/εμπορίας έχει παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από ΠΑΓΕΤΟ της 31/12/2016 σε όλες τις τ.κ των Δ.Ε (πρώην Δήμοι) Σκάλας, Έλους, Κροκεών και Γερονθρών, παρατείνεται έως την Τρίτη 24/1/2017, λόγω των συνεχόμενων παγετών.

σελ. 1η