Αγροτικά

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας ενημερώνει για το πρόγραμμα ψεκασμών δακοκτονίας στη Λακωνία.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων της κυβέρνησης για άμεση αποζημίωση των παραγωγών από τη χαλαζόπτωση της 16ης Νοεμβρίου 2017 στον Δήμο Ευρώτα, οκτώ μήνες μετά οι παραγωγοί περιμένουν.

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α έστειλε τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από ΧΑΛΑΖΙ της 16/11/2017 στις καλλιέργειες της τ.κ ΒΡΟΝΤΑΜΑ και της τ.κ ΓΡΑΜΜΟΥΣΑΣ του Δήμου Ευρώτα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες αγρότες για την ομαλή υποβολή των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης 2018, υποστήριξε στην Ε. Ένωση την παράταση της τελικής ημερομηνίας υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έως την 15/6/2018.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Λακωνίας ανακοινώνει την παράταση των αιτήσεων για "Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης" και "Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στη προστασία του περιβάλλοντος".

Δημοτική Κοινότητα Βλαχιώτη & Τοπική Κοινότητα Μυρτιάς Δήμου Ευρώτα : Δεν δέχονται την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς με δολωματικούς ψεκασμούς για το 2018.

Την Επερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή είκοσι τρείς βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Bουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Θανάσης Δαβάκης : Εκτός από τη μείωση των ποσών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2015 από την κυβέρνηση, καθυστερεί αδικαιολόγητα και η καταβολή του.

Λόγω της έναρξης της περιόδου εμπορίας εσπεριδοειδών η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Λακωνίας επαναφέρει το θέμα της διακίνησης καρπών εσπεριδοειδών με κοτσάνι και φύλλα υπενθυμίζοντας ότι αυτό απαγορεύεται από την Κοινοτική νομοθεσία.

Αναγγελία ζημιάς προς ΕΛΓΑ για ζημιές από Χαλάζι - Πλημμύρα - Ισχυρή βροχόπτωση (αφορά ζημιές στην παραγωγή αλλά και γενικά στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις) στο Δήμο Ευρώτα και στο Δήμο Μονεμβασίας.

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Λακωνίας : Ενημέρωση ελαιοπαραγωγών για το Ελαιοκομικό Μητρώο. Διαβάστε αναλυτικά.

Οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ Δήμου Ευρώτα ενημερώνουν ότι ελήφθησαν τα πορίσματα για τις αναγγελίες ζημιάς από χαλάζι σε δ.κ και σε τ.κ του Δήμου Ευρώτα.

Οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ της Δ.Ε Μολάων Δήμου Μονεμβασίας ενημερώνουν ότι ελήφθησαν τα πορίσματα για τις αναγγελίες ζημιάς από παγετό στην δ.κ Μολάων και σε τ.κ του Δήμου Μονεμβασίας.

Ο ΕΛ.Γ.Α έστειλε τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από το ζημιογόνο αίτιο ΠΑΓΕΤΟΣ της 31/12/2016 στις καλλιέργειες παραγωγών των Τοπικών Κοινοτήτων ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ και ΑΜΥΚΛΩΝ του Δήμου Σπάρτης.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων (κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων).

Κοινοποίηση πορισμάτων ΕΛΓΑ για ζημιές σε καλλιέργειες από ΧΑΛΑΖΙ στην Δημοτική Κοινότητα Σκάλας του Δήμου Ευρώτα.

Απίστευτης έντασης βροχόπτωση με χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις περιοχές των τ.κ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ και ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ της Δ.Ε ΘΕΡΑΠΝΩΝ του Δήμου Σπάρτης.

Εγκρίθηκαν 140.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες σε εγγειοβελτιωτικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Έγινε προς τον ΕΛΓΑ από τις  Δημοτικές Ενότητες Μολάων & Ασωπού αναγγελία ζημιάς από ΚΑΥΣΩΝΑ της 13/7/2017 που προκάλεσε ζημιές σε αμπέλια, υπαίθρια κηπευτικά, εσπεριδοειδή, κλπ. στα όρια όλων των κοινοτήτων των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων.

Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών ζητά με νέα ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Η ημερίδα έχει θέμα «Η Κοινωνική Οικονομία ως πρότυπο παραγωγικής ανασυγκρότησης : Μορφές αξιοποίησης του αγροδιατροφικού τομέα και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Αραχωβίτης : «Είναι υποχρεωμένες οι υφιστάμενες Οργανώσεις Παραγωγών και Ενώσεις τους καθώς και Ομάδες Παραγωγών να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους προκειμένου να συνεχίσουν την λειτουργία τους».

Εξέλιξη προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς με δολωματικούς ψεκασμούς στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ στην ασφάλιση και στις συντάξεις των αγροτών φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αναρτήθηκε στις 2-06-2017 καθορίζεται ύψος συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών για το έτος 2016 στα 52 ευρώ ανά στρέμμα.

σελ. 1η