Υγεία

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για ανάγκες καθαριότητας.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία και η εγγραφή Δοτών Μυελού των Οστών του Δήμου Ευρώτα στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Για την καταπολέμηση των κουνουπιών προγραμματίστηκε την Πέμπτη 27-4-2017 η από αέρος εφαρμογή εγκεκριμένων βιοκτόνων, στα φυσικά συστήματα του Δήμου Ευρώτα και ειδικότερα στην περιοχή «Βιβάρι».

ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ - ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ! Η ζωή ενός ασθενούς μπορεί να είναι στο χέρι μας! Βοήθησε να κάνουμε μια μέρα τη λευχαιμία παρελθόν! ΟΛΟΙ στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα την Πέμπτη 27/4/2017 και ώρα 18:00-20:00.

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Σωτηρίου Μπότσιου από το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας ανακοινώνει διήμερο Πρόγραμμα Ενημερωτικών ομιλιών στα Λύκεια με θέμα «Υγεία στην Εφηβική ηλικία».

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στο χώρο του παρ/τος (Αίθουσα Π.Μπακή) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Η κινητή μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, είναι σταθμευμένη επί της οδού Κων.Παλαιολόγου, πλησίον του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Η θωρακική αορτή είναι το τμήμα της αορτής που εκτείνεται από την αριστερή υποκλείδιο αρτηρία μέχρι το διάφραγμα. Είναι ένα σημαντικό και μεγάλο αγγείο μέσω του οποίου γίνεται η διοχέτευση του αίματος από την καρδιά προς όλα τα μέρη του σώματος.

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Κεντρική Δομή ΚΕΠ Υγείας - ΕΔΔΥΠΠΥ και την Γ´ Πανεπιστημιακή Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» προγραμματίζει προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

O Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Λακωνίας - Νοσ. Μονάδας Μολάων με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην ανάγκη για αυτονομία του Νοσοκομείου Μολάων.

Μπορεί η βραχνάδα της φωνής να θεωρείται ιδιαίτερα αισθησιακή! Συνήθως όμως, δεν είναι τόσο αθώα και μπορεί να κρύβει πίσω της κάτι πιο σοβαρό. Η συνηθέστερη αιτία της βραχνής φωνής είναι τα οζίδια (κάλοι) των φωνητικών χορδών.

Επανέρχεται ο Θανάσης Δαβάκης με δεύτερη Επίκαιρη Ερώτησή του που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, μεταξύ αυτού και του Υπουργού Υγείας, για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καστορείου.

Tην Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2071 στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πρώτων βοηθειών με αντικείμενο την Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS).

Ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία θα φιλοξενήσει στο Δήμο κινητή μονάδα, στην οποία θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

«... γίνεται σαφές ότι σταδιακά η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καστορείου αποδυναμώνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η 11η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε το Κ.Υ Αρεόπολης & ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας.

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης & ο Δήμος Ανατολικής Μάνης διοργανώνουν την 11η Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Έμπρακτη απόδειξη ότι ο ανθρωπισμός υπάρχει στην κοινωνία ήταν η αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας. Η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη και εκτός των 57 φιαλών αίματος, έγινε ενημέρωση για δότες μυελού των οστών και η συμμετοχή ήταν ενθαρρυντική.

Το Κέντρο Λογοθεραπείας Νόησις, είναι από τα πρώτα εξειδικευμένα κέντρα στην Λακωνία που χρησιμοποιεί και εφαρμόζει πλέον την Νευρομυική Ηλεκτρική Διέγερση σε ασθενείς με δυσφαγία – δυσλειτουργική κατάποση και πάρεση προσωπικού νεύρου ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλου είδους βλάβη.

Την 48η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας την Δευτέρα 23/1/2017 από τις 5 έως τις 7 μμ.

O Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Λακωνίας - Νοσ. Μονάδας Μολάων θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 στη 1.30 το μεσημέρι στο χώρο των Εξ. Ιατρείων του Νοσοκομείου Μολάων.

Παρόλο που η πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει πως η άνοια εμφανίζεται στην τρίτη ηλικία, τα νέα αποτελέσματα τελευταίων ερευνών ανατρέπουν αυτή την άποψη! Τι πιο τρομακτικό στη σκέψη και μόνο πως όμορφες και σημαντικές μας αναμνήσεις θα αρχίζουν σιγά σιγά να σβήνονται από τη μνήμη μας.

Ένα ολοκαίνουργιο αναπηρικό αμαξίδιο παραδόθηκε στο Ειδικό Σχολείο Καραβά στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου. Η κίνηση αυτή σκόρπισε χαμόγελα και συγκίνηση σε μαθητές και γονείς.

Την άρση του προσωρινού αποκλεισμού του Δήμου Ευρώτα από την αιμοδοσία ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που αποτελεί επιβράβευση των επίμονων και συνεχών δράσεων του Δημάρχου κ. Ιωάννη Γρυπιώτη για την εξάλειψη της ελονοσίας στην περιοχή του Ευρώτα.

σελ. 1η