Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Κοινού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ που πραγματοποιήθηκε 18/19-4-2018 με την έκδοση κοινού ψηφίσματος.

Αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στον χρόνο διεξαγωγής των Δημοτικών Εκλογών και στο Εκλογικό Σύστημα στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Έπεσε Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειοανατολικά της Σκύρου. Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Kατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμένα Γέρακα του Δήμου Μονεμβασιάς βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα αντικείμενο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος καθώς και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 16 εκ.

Η επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε Νεάπολη και Παπαδιάνικα Δήμου Μονεμβασίας.

Eπίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε Νεάπολη και Παπαδιάνικα Δήμου Μονεμβασίας.

Εκδήλωση - γεύμα με πολιτικούς του φίλους και συναδέλφους από το χώρο της υγείας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Λακωνίας στον Πρωθυπουργό για την εξαίρεση της Λακωνίας από το ενδιαφέρον και τον προγραμματισμό έργων της πολιτείας.

Tίθεται στη διάθεση των πολιτών, των φορέων, των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για την άμεση ενημέρωσή τους, σχετικά με το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι καθαρά προαιρετική, αξιοποιήσιμη από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, οι οποίοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συλλογή των e-mail των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών τους, κατόπιν συναίνεσης αυτών.

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ολοκλήρωση του 10oυ Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο κανάλι της Βουλής για για την τρέχουσα επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ξεκίνησε το 10ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου «Η προστιθέμενη αξία της Πελοποννήσου», το οποίο θα ολοκληρωθεί με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το συνέδριο οργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για πραγματοποίηση έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας, σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, προς την Τουρκία, σχετικά με επικίνδυνο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων.

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 98,9 fm για για την τρέχουσα επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Πρόεδρος Τ.Ε.Ε : "Πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, χρωστούν δηλαδή στα ασφαλιστικά ταμεία"

Με μια συγκλονιστική, ιστορική ομιλία ο 92χρονος Μίκης Θεοδωράκης, σφράγισε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην Αθήνα.

Ως μέλος του τομέα Υγείας της Ν.Δ με αρμοδιότητες για τα Νοσοκομεία και ΥΠΕ τοποθετήθηκε ο οικονομολόγος και τ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ Λακωνίας κ. Κυριάκος Διαμαντάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε πως η πρόθεση είναι να παραταθεί η παρούσα θητεία των αιρετών έως και το φθινόπωρο του 2019.

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 98,9 fm για για την τρέχουσα επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Σε λειτουργία πρόκειται να τεθεί από τις 22/1/2018 το Μητρώο Πολιτών, μια ενιαία βάση δεδομένων για όλη τη χώρα, που θα συνδυάζει τις πληροφορίες των Δημοτολογίων και των Ληξιαρχείων.

Σωρεία παραβάσεων για υπερβολική ταχύτητα, ζώνη, αλκοόλ στους ελέγχους των Υπηρεσιών Τροχαίας που έγιναν την περίοδο των εορτών (από 22 Δεκεμβρίου 2017 έως 7 Ιανουαρίου 2018).

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Fly fm για για την τρέχουσα επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των Δήμων για 8.845 θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. 42 προσλήψεις στους Δήμους του Νομού Λακωνίας.

Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί ο επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, που βγήκαν πρώτοι στη «μάχη» των εννέα υποψηφίων.