Ελλάδα

Η Συντονιστική Επιτροπή για την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Σπάρτη, αποφάσισε την αναβολή του, έτσι ώστε να ενισχυθεί η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται το Σάββατο 16/6/2018 στην Αθήνα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 11:52 το πρωί της Τρίτης 5/6/2018 και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του Π.Τατούλη.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Πολιτική στην Ελλάδα - Ανατροπές», που έχουν γράψει ο Βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Θεόδωρος Αυγερινός πραγματοποιήθηκε στην Σκάλα.

Στις 13 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λακωνίας.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Πολιτική στην Ελλάδα - Ανατροπές», που έχουν γράψει ο Βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Θεόδωρος Αυγερινός, θα πραγματοποιηθεί στην Σκάλα.

Στις 13 Μαΐου 2018 ημέρα Κυριακή θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λακωνίας.

Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.

Επίκαιρη ερώτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια των πολιτών κατέθεσαν στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και τα μέλη της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Κοινού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ που πραγματοποιήθηκε 18/19-4-2018 με την έκδοση κοινού ψηφίσματος.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε έως τη Δευτέρα 14 Μαΐου, από το υπουργείο Εσωτερικών το Νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έπεσε Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειοανατολικά της Σκύρου. Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Kατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμένα Γέρακα του Δήμου Μονεμβασιάς βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα αντικείμενο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος καθώς και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 16 εκ.

Η επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε Νεάπολη και Παπαδιάνικα Δήμου Μονεμβασίας.

Eπίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε Νεάπολη και Παπαδιάνικα Δήμου Μονεμβασίας.

Εκδήλωση - γεύμα με πολιτικούς του φίλους και συναδέλφους από το χώρο της υγείας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Λακωνίας στον Πρωθυπουργό για την εξαίρεση της Λακωνίας από το ενδιαφέρον και τον προγραμματισμό έργων της πολιτείας.

Tίθεται στη διάθεση των πολιτών, των φορέων, των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για την άμεση ενημέρωσή τους, σχετικά με το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι καθαρά προαιρετική, αξιοποιήσιμη από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, οι οποίοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συλλογή των e-mail των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών τους, κατόπιν συναίνεσης αυτών.

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ολοκλήρωση του 10oυ Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο κανάλι της Βουλής για για την τρέχουσα επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ξεκίνησε το 10ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου «Η προστιθέμενη αξία της Πελοποννήσου», το οποίο θα ολοκληρωθεί με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το συνέδριο οργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για πραγματοποίηση έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας, σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, προς την Τουρκία, σχετικά με επικίνδυνο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων.

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 98,9 fm για για την τρέχουσα επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις.