Επικαιρότητα

Ο Δήμος Μονεμβασίας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις τους. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, μετατέθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας ο Πύραρχος Παναγιώτης Μούτογλης του Βασιλείου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης από 21-02-2017

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος και μία 33χρονη.

Συνελήφθησαν στην Σκάλα και σε τ.κ του Δήμου Ευρώτα δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 25χρονος και μία 26χρονη, καθώς και μία 25χρονη ημεδαπή.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αγάπης, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων του Μόντρεαλ και απέβλεπε στην οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης..

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00, στο γραφείο της Ομοσπονδίας (Λυκούργου 61 – Σπάρτη) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της πίτας.

H κληρικολαϊκή σύναξη στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Νεότητος Σπάρτης, ενώ στους Μολάους στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων.

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ενημερώνει για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Δήμος Ευρώτα σας ενημερώνει για τις υποχρεώσεις σας ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στα πλαίσια της αντιμετώπισης του πολύπλοκου και πολυεπίπεδου προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Πραγματοποιήθηκαν από 3.2.2017 έως και 14.2.2017, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης καλεί τα μέλη του και τους φίλους των εμπόρων στην Αποκριάτικη χοροεσπερίδα του Συλλόγου που θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου 2017 με πλούσιο μενού και πολλά δώρα.

Η δεύτερη εκδήλωση για μετονομασία αίθουσας του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» πραγματοποιήθηκε λίγο πριν οι γονείς και κηδεμόνες παραλάβουν τους ελέγχους επιδόσεως για το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2016-7.

Την ημέρα που η Εκκλησία μας εόρτασε την Υπαπαντή του Κυρίου, τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σπάρτης Ο Άγιος Βασίλειος συμμετείχαν σε εκκλησιασμό και κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, στον προσκυνηματικό Ι.Ν Αγίου Βασιλείου.

Η τελετή Ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2017 Α΄ ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε παρουσία του εκπροσώπου του κ. Αρχηγού ΓΕΣ, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών, θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του νομού, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας καθώς και συγγενών και φίλων των νέων Οπλιτών.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στον Ιερό Ναό που βρίσκεται μέσα στο Βυζαντινό Μυστρά επάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Παντανάσσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος τέλεσε τον Αγιασμό και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στη Σχολή Αγιογραφίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το φθινόπωρο και στεγάζεται σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στη Σπάρτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Υπαπαντή του Κυρίου και στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.

Την ημέρα αυτή θα κοπεί η Πρωτοχρονιάτικη πίτα και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου.

Έφυγε από τη ζωή ο Σπαρτιάτης Ιατρός - Ουρολόγος Παρασκευάς Καλομοίρης, ο οποίος έχασε τη μάχη που έδινε με την επάρατη νόσο

Εγκαινιάστηκε το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, το οποίο παραδόθηκε προς χρήση και λειτουργία. Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στο Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα.

Ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης μετά τις αρχαιρεσίες τα νεοεκλεγέντα μέλη συγκεντρώθηκαν, μετά από πρόσκληση των πλειοψηφησάντων, στο εντευκτήριο του Μ.Ο.Σ., και συγκροτήθηκαν σε σώμα.

Νέος διοικητής στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου τοποθετήθηκε ο αρχιπύραρχος Θεόδωρος Ι. Λαρέζος, που ανέλαβε τα καθήκοντά του από Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017.

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας στη Σπάρτη, καθώς δεκάδες μέλη του συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Λακωνίας πραγματοποίησε την ετήσια συνεστίασή του, σε τοπικό κέντρο διασκεδάσεως, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη του Συνδέσμου με τις οικογένειές τους και πλήθος προσκεκλημένων.