Επικαιρότητα

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία.

Eορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, στη Σπάρτη, φυλάσσεται αριθμός ποδηλάτων, τα οποία έχουν ανευρεθεί και παραδοθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και περιμένουν τους ιδιοκτήτες τους.

Ο Δήμος Σπάρτης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι και την 7η Μαρτίου 2017, συνολικά δέκα έξι (16) ατόμων.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η ενορία Καραβά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά, εόρτασε τα εξήντα χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν από την 11.10.2016 έως και 15.10.2016, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την «Ημέρα της Αστυνομίας», που γιορτάζεται την 20 Οκτωβρίου, μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η Ιερά Πανήγυρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ιερά Μονή του Δοχειαρίου Αγίου Όρους, όπου φυλάσσεται και η πρωτότυπη θαυματουργή εικόνα που χρονολογείται από το 1646 μ.Χ.

Στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2016 το θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ για την αλλαγή του Καλλικράτη και το νέο μοντέλο οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής, σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό και σε χαρμόσυνο κλίμα ξεκίνησαν στον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοκκινόραχης, οι φετινές νεανικές συντροφιές της Ενορίας και τα μαθήματα της Ενοριακής Χορωδίας.

Τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων  Μαρτύρων στο Σαϊνοπούλειο Πάρκο στην Μαγούλα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και με τη συμμετοχή του σεπτού Ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου.

Το 1o ΓΕΛ Σπάρτης πραγματοποίησε για 7η φορά μια εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ολλανδία στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σαράντα πέντε συνολικά αλλοδαποί εντοπίσθηκαν από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου σε συνεργασία με τα Α.Τ Αρεόπολης και Γυθείου, ενώ συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επρόκειτο να μεταφέρουν έξι από τους ανωτέρω.

Διακοπή ρεύματος την Δευτέρα 10/10/2016 σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα. Δείτε τις περιοχές αναλυτικά.

Το Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας - Λακωνίας του Π.Σ.Φ, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας, διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης στην Σκάλα Λακωνίας.

Το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οργάνωσε με επιτυχία μια σειρά από εκδηλώσεις.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών για περιστατικό αποβίβασης 63χρονης αλλοδαπής ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Κυθήρων.

Τραγικό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 2/10/2016 στην Εθνική Οδό Σπάρτης - Γυθείου στην Τραπεζοντή κοντά στη διασταύρωση με το Ξηροκάμπι.

Αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τρειχίλης εξέδωσε ανακοίνωση - ενημέρωση για την αποζημίωση ζημιών στη γεωργία από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015 στη Δ.Ε Βοιών.

Με την «ευκαιρία» του φαινομένου της φθινοπωρινής ισημερίας, μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης υπολόγισαν την περιφέρεια της Γης, εφαρμόζοντας τη μέθοδο του «Πένταθλου» Ερατοσθένη.

Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 7.10.2016, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή 30/9/2016 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών έχει προγραμματιστεί η τελετή Ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2016 Ε΄ΕΣΣΟ.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα και με την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού την διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης.