Επικαιρότητα

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης συμμετείχε στο Συνέδριο «Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα - Η Δημόσια Υγεία στον 21ο αιώνα». Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει γενικότερα θέματα του Δήμου στη Δημόσια Υγεία με επίκεντρο το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

Η Δ.Ε.Υ.Α Σπάρτης δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι την 30/4/2017 καταβάλλοντας το 30% της συνολικής οφειλής και το υπόλοιπο σε μηνιαίες δόσεις με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλούνται κανονικά οι τρέχοντες λογαριασμοί.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί τους φίλους του να επισκεφτούν το πασχαλινό bazaar που διοργανώνει στην Σπάρτη, στο Διοικητήριο, ώστε να στηρίξουν το δύσκολο έργο του.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στην εξαιρετικής αισθητικής και ακουστικής αίθουσα εκδηλώσεων του νέου κτηριακού συγκροτήματος του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης στον Κλαδά (πλησίον Τ.Ε.Ι.), τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

Πραγματοποιήθηκαν από 21.3.2017 έως και 27.3.2017, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Πρόκειται για ένα Πασχαλινό οδοιπορικό με ύμνους και κάλαντα της Μεγάλης Εβδομάδας. Σάββατο 1η Απριλίου 2017 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης.

Τα παιδιά του Βρεφονηπιακού σταθμού Σπάρτης «ο Άγιος Βασίλειος» της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης γιόρτασαν και φέτος την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, με ποιήματα, τραγούδια, χορούς και παρέλαση.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Την ημέρα που η ελευθερία άρχισε να ακούγεται από τα στόματα των Ελλήνων, τίμησε με την καθιερωμένη ετήσια παρέλαση η πόλη της Σπάρτης. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Εκπαιδευτική δράση Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της Ακτίνας της Γης που συνδιοργανώθηκε από τα Ε.Κ.Φ.Ε. 1ο Ηρακλείου, Λακωνίας, Λέσβου, Πιερίας και Σερρών, με την υποστήριξη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Oι σπουδαστές της νεοσύστατης Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης επισκέφθηκαν σε δύο ομάδες και με επικεφαλής τον Διευθυντή της Σχολής, το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την ημέρα αυτή, στον Ιερό ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, ενώ μέσα σε κλίμα κατάνυξης έγινε η προσκύνηση του Σταυρού.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος η επέτειος της 17ης Μαρτίου, στο Γύθειο και στην Αρεόπολη, με τριήμερες εκδηλώσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 η Σύναξη των Λακώνων Αγίων στον Ενοριακό περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από ιδιώτη, για τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος στη θαλάσσια περιοχή «ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ» του Λακωνικού κόλπου.

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής της Διοικήσεως του Κέντρου θα λάβει χώρα στο Στρατόπεδο Σχη(ΠΖ) Κων/νου Δαβάκη την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00.

Η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε η ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή πλησίον της Σπάρτης. Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από την ΠΛΗΜΜΥΡΑ της 7-9-2016 στην τ.κ Γερακίου και στις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Έλους (Βλαχιώτη, Μυρτιά, Γούβες, Έλος, Γλυκόβρυση, Αστέρι) Δήμου Ευρώτα.

Την  Πέμπτη 9 Μαρτίου στο Γεράκι, την Παρασκευή 10 Μαρτίου στη Σπάρτη και το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Γύθειο, οι Λάκωνες μαθητές θα παρακολουθήσουν διδακτικά και εντυπωσιακά πειράματα από πολυβραβευμένους δασκάλους Φυσικής.

Δόθηκε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ολόκληρο τον Δήμο Ευρώτα, τη Δ.Ε Μολάων Δήμου Μονεμβασίας και τις Δ.Ε Θεραπνών, Οινούντος, Φάριδος, Καρυών και Σπάρτης Δήμου Σπάρτης, για τις πλημμύρες στις 6 & 7/9/2016.

Στον περικαλλή Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Tο πρόγραμμα τελέσεως των Κατανυκτικών Εσπερινών κατά την Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

Κέφι και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους στο Καστόρι του Δήμου Σπάρτης την Καθαρά Δευτέρα σε μια εκδήλωση που πλέον είναι θεσμός για την περιοχή. Δείτε το VIDEO.

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης συγχαίρει μαθητή του για τη διάκρισή του στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών σχολικού έτους 2016-17.