Πολιτική

Την κατάθεση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Βάτικα (Ιούλιος 2015) ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ Μονεμβασίας για την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λακωνία.

Διήμερη περιοδεία στη Λακωνία πραγματοποίησε την Τρίτη 18 Ιουλίου και την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες και video.

Λεωνίδας Γρηγοράκος : «Μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι ο Μαυρογιαλούρος είχε εξοβελιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου. Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επανήλθε δριμύτερος».

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην Κοζάνη βρίσκεται ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης για να συμμετάσχει στο πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ανακούφιση των κατοίκων που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, ζητά ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Γρηγοράκος : «Το προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο υπάρχει. Με καθαρές κουβέντες είμαστε υποχρεωμένοι να θεμελιώσουμε μια νέα Προοδευτική Συμπαράταξη. Διαφορετικά θα βλέπουμε τα τρένα να περνούν και εμείς θα αγωνιούμε αν το 6% έγινε 7% ή 8% ή 9%».

Αραχωβίτης : Οι ασφαλιστικές οφειλές των αγροτών για το β' εξάμηνο 2016 έως 30 Νοεμβρίου 2017 μπορούν να εξοφληθούν (δηλ. μετά και την προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης).

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η παροχή επιχορήγησης για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις από τον ανεμοστρόβιλο της 21/9/2015 στη ΔΕ Σκάλας Δήμου Ευρώτα.

Την Παρασκευή 23/6/2017 θα βρίσκεται στην Σπάρτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Για καταστροφικό έργο δίχως τελειωμό κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, Βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά την ανοιχτή ομιλία του προς όλους τους Λάκωνες στη Σκάλα Λακωνίας.

Ο Βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 ανοιχτή ομιλία προς όλους τους Λάκωνες στην Σκάλα Λακωνίας.

Σύσκεψη του Βουλευτή Λακωνίας Στ. Αραχωβίτη και του Διοικητή του Νοσοκομείου Λακωνίας Σωτήρη Μπότσιου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας. ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Το ζήτημα της συνεχούς «αφαίμαξης» της Π.Υ Γυθείου για τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Κύθηρα φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Τις πολιτικές απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, παρουσίασε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά την  επίσκεψή της στην Λακωνία.

Ιδιαίτερα καυστικός για τα μέτρα που φέρνουν προς ψήφιση με το 4ο Μνημόνιο η Ριζοσπαστική Αριστερά και ο πιστός συνοδοιπόρος της κ. Καμμένος ήταν στην ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας και π. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως είναι Προγραμματισμός Δράσης (Εισήγηση Προέδρου Νομαρχιακής Οργάνωσης) & Συζήτηση επί των πεπραγμένων της ΝΟΔΕ.

«Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα για να αποφευχθούν βεβιασμένες και πολιτικά καιροσκοπικές αποφάσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Το Νομαρχιακό Συντονιστικό Όργανο Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διοργανώνει  ανοικτή πολιτική εκδήλωση στη Σπάρτη, με θέμα: « Η πρόκληση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ».

Το θέμα της αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Την επαρκή στελέχωση με φυλακτικό προσωπικό για τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας, ώστε να είναι ανοικτοί στους επισκέπτες ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση του στη Βουλή, ο Bουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάσης Δαβάκης.

«Είναι αναγκαίο η Βουλή να διερευνήσει με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα τις δικογραφίες που έχουν τεθεί υπ’ όψη της», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης.

Αραχωβίτης : «Tα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Σπηλαίου του Δυρού, τα οποία την περσινή χρονιά ήταν τεράστια, παραμένουν ανεπίλυτα και φέτος».

Ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης είχε συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλήλων Λακωνίας και με υπηρεσιακούς παράγοντες των δασαρχείων Λακωνίας, Δασολόγους, αντιπροσώπους του Τ.Ε.Ε και του Ν.Τ Τεχνολόγων Μηχανικών Σπάρτης.