Πολιτιστικά

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Παπαδιανίκων - Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία» σας προσκαλεί Τετάρτη και Πέμπτη 19-20 Ιουλίου 2017 στις Ημέρες Θάλασσας στην Πλύτρα.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μονεμβασίας για το φετινό καλοκαίρι 2017. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοπρόοδων Δαφνιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος» σας προσκαλεί στη βραδιά παραδοσιακών χορών πολιτισμού & ελληνισμού που θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στο Δαφνί του Δήμου Ευρώτα.

Με καλοκαιρινή διάθεση και με ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα το πολιτιστικό καλοκαίρι 2017. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Μέσα από το Θεατρικό Δρώμενο τα παιδιά, μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου, προσέγγισαν βιωματικά και μέσα από το παιχνίδι των ρόλων την έννοια των εξαρτήσεων των Ναρκωτικών.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ολοκλήρωση της μελέτης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης αλλά και την έγκρισή αυτής από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ουδείς (σχεδόν) γνωρίζει πού βρίσκεται το θέμα και ποια τελικά θα είναι η έκβασή του.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Βραδιές Film Noir κάτω από το φως των αστεριών» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Έτοιμη να μας εντυπωσιάσει και φέτος η Θεατρική Ομάδα «ιάσθε θεάτρω», που σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων, θα παρουσιάσει την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στους Μολάους.

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης η ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας παρουσιάζει στην Μονεμβασιά την σπονδυλωτή εικαστική εγκατάσταση «Βυζαντινές Μεταγραφές : Υποθετικές Ανακατασκευές Ιστορίας και Μνήμης» της εικαστικού κ. Μαρίας - Σμαράγδας Σκούρτα.

Σύσκεψη με τη Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού είχε ο Bουλευτής Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης, όπου και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του νομού Λακωνίας.

Απαντητική επιστολή της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού προς το υπό σύσταση σωματείο «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης» και τους φορείς που αυτό εκπροσωπεί.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας συνεργάζεται με τον Δήμο Σπάρτης, τον Δήμο Ευρώτα, τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού και τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και διοργανώνει εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους του νομού.

Τα Μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 που φέρει ως γενικό τίτλο «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες : τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «8 ώρες και 35 λεπτά», τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Ένα όμορφο μουσικό αφιέρωμα, με αφορμή τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Ελκομένου, στο Κάστρο Μονεμβασίας. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Ενδιαφέρουσα διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 με θέμα : «Έλος τ’ έφαλον πτολίεθρον - Λέλεγες, Αχαιοί και Δωριείς στις εκβολές του Ευρώτα».

To βιβλίο «Μέγα γαρ το της Θαλάσσης Κράτος, Η Ναυτική Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του συγγραφέα κ. Παναγιώτη Φουράκη, διδάκτορα Ιστορίας της Ecole Pratique des Hautes Etudes της Σορβόννης, παρουσιάστηκε στο Καστόρι του Δήμου Σπάρτης.

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο - «Τραγουδάμε για τον Γιάννη Ρίτσο» την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, 8.00 μ.μ στην Πλατεία Ελκομένου Χριστού, στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Σταύρος Χριστάκος ενημερώνει ότι από το Σάββατο 8 Απριλίου η Άνω Πόλη της Μονεμβασίας θα είναι ανοικτή όλη την ημέρα δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να ζήσουν την μοναδική ατμόσφαιρα της Άνω Πόλης.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2/4), οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Δήμου Μονεμβασίας καλεί μικρούς και μεγάλους στους Μολάους την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού.

Δήμος Ευρώτα - Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη Μίσθωση Ακινήτου με σκοπό τη στέγαση της Δημοτικής Μουσικής Σχολής - Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Ευρώτα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης η εκδήλωση για τον μεγάλο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, διήμερο εκδηλώσεων, στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.