Πολιτιστικά

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτή της Μουσικής, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει μουσική βραδιά τζαζ, με τίτλο Στέλιος Χατζηκαλέας Quintet «Ο αφρός των ημερών», στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Η παράσταση κουκλοθεάτρου «Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει» του Στέργιου Σοφικίτη, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Η παρουσίαση της μουσειολογικής προμελέτης και των ενεργειών για την ίδρυση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης έγινε παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οργανώνει βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Human Roots» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη Μονεμβασιά παρουσιάζεται επίσημα το βιβλίο «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» του Νίκου Αγγελίδη, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στον Ξενώνα Κελλιά, μέσα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.

 

Επίτιμος δημότης Ανατολικής Μάνης θα ανακηρυχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος το Σάββατο 17/3/2018 στο Γύθειο.

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων η μουσειολογική προμελέτη και η επικαιροποίηση του κτιριολογικού προγράμματος του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης σας προσκαλεί στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης στην μουσική εκδήλωση Μουσικής Δωματίου σε βιολοντσέλο και πιάνο.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας δημιούργησε ένα συγκινητικό βίντεο για το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια όλο τον Ελληνισμό με τίτλο «Όλα αυτά που μας ενώνουν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση «Οι αµέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

O Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Λακωνίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας διοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα με θέμα "Αναφορά στη ζωή και στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη" στην Πνευματική Εστία Σπάρτης.

Διαδραστικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, με τίτλο «Τεχνικές θεάτρου στη σχολική τάξη : Φωνή, σώμα, λόγος», στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού, στην Σπάρτη.

Επιτυχία σημείωσε η 1η συνάντηση Χορωδιών με Δημοτικά και Παραδοσιακά τραγούδια που διοργάνωσε η Χορωδία Δημοτικής & Παραδοσιακής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Λακωνίας «Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ».

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου) με θέμα «Ο Καζαντζάκης και η Σπάρτη» με ομιλητή τον ιστορικό κ. Παρασκευά Ματάλα.

Πρόκειται για μια ταινία - ντοκιμαντέρ για τη βυζαντινή Μάνη, τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές ιδιαιτερότητες των Μανιατών. Ο μανιάτικος τόπος είναι διάσπαρτος από χιλιάδες εκκλησίες, μοναστήρια και εξωκλήσια.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του 5ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης επιχειρούν για δεύτερη συνεχή χρονιά να προσεγγίσουν το στοχασμό των έργων του που υπερασπίστηκαν την ελευθερία και τη διαρκή αναζήτηση της αλήθειας.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή τη διοργάνωση του ετήσιου υπερμαραθώνιου αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον», παρουσιάζει ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Άλλη μια σημαντική βραδιά με τη μέριμνα του Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων - Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία», καταγράφεται στην Πλύτρα Λακωνίας και με την επωνυμία «Έλα και σύρε τον χορό ...».

Λόγω των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν την 1-8-2017 στη Σκάλα, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» ακυρώνει συγκεκριμένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 του Δήμου.

Με μια εξαιρετική μουσική - θεατρική παράσταση στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη συνεχίζεται το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017 του Δήμου Ευρώτα. Eίσοδος ελεύθερη.

Με μια εξαιρετική θεατρική παράσταση στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη συνεχίζεται το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017 του Δήμου Ευρώτα.

Ο γνωστός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια, χαραγμένα στη μνήμη και την ψυχή του κοινού, από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές σε σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και ποιητές.

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Παπαδιανίκων - Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία» σας προσκαλεί Τετάρτη και Πέμπτη 19-20 Ιουλίου 2017 στις Ημέρες Θάλασσας στην Πλύτρα.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μονεμβασίας για το φετινό καλοκαίρι 2017. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοπρόοδων Δαφνιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος» σας προσκαλεί στη βραδιά παραδοσιακών χορών πολιτισμού & ελληνισμού που θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στο Δαφνί του Δήμου Ευρώτα.