Δήμος Ανατολικής Μάνης


     

Ενδιαφέρουσες συναντήσεις του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου


18/6/2013

Ξεχωριστές συναντήσεις είχε χθες και σήμερα ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, συναντήσεις που άπτονταν θεμάτων τουρισμού, πολιτισμού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Χθες στο γραφείο του τον επισκέφθηκαν επιχειρηματίες που ασχολούνται με το χώρο των υδροπλάνων και ανέλυσαν στον κ. Ανδρεάκο τα σχέδιά τους για το κομμάτι αυτό του τουριστικού προϊόντος, που από ότι διαφαίνεται θα λύσει το γόρδιο δεσμό της ελλιπούς θαλάσσιας προσέγγισης αλλά και τον αποκλεισμό  λιμανιών και θαλάσσιων προορισμών της χώρας μας.

Υδατοδρόμια και υδροπλάνα είναι ένα κομμάτι που κινείται πια με ευοίωνες προοπτικές στη χώρα μας μιας και έχει ψηφιστεί νόμος ο οποίος δημιουργεί σαφές και ελκυστικό θεσμικό πλαίσιο.

Στο γραφείο του κου Ανδρεάκου χθες βρέθηκε και ο γιός του μεγάλου μας ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, Κωνσταντίνος Βρεττάκος, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης Ελένη Τζινιέρη -Τζανεττάκου.

Θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος συζήτησε με τον κ. Ανδρεάκο ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του μαζί με τους συνεργάτες του. Παρούσες στην συνάντηση ήσαν και η Αντιδήμαρχος κα. Γεωργία Λυροφώνη και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κα. Ελένη Δρακουλάκου.