Λακωνία - Επικαιρότητα


Μεγάλη η καταστροφή από τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στη Νεάπολη Λακωνίας - Εκκενώθηκαν χωριά.

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας του Δήμου Μονεμβασίας, βλέποντας τα σπίτια τους να απειλούνται από τις φλόγες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Νίκος Τσόγκας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3.40 τα ξημερώματα της 17/7/2015 στο χωριό Φαρακλό και πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Ενημέρωση 17/7/2015 , ώρα 9.00 μ.μ

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 17ης-7-2015 στο χωριό Φαρακλό του Δήμου Μονεμβασίας. Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται βόρεια της Νεάπολης Βοιών. Νωρίτερα, οι φλόγες είχαν απειλήσει, εκτός από το χωριό Φαρακλό, τους οικισμούς Λάχι και Αγ. Νικόλαος, οι οποίοι εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης έφθασε στη Νεάπολη και περιόδευσε στην ευρύτερη περιοχή όπου εκτείνεται το πύρινο μέτωπο, συντονίζοντας κι αυτός από την πλευρά του το έργο, όχι μόνο της κατάσβεσης, αλλά και της συνδρομής στους πολίτες.

Οι βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ.κ Σταύρος Αραχωβίτης και Θανάσης Δαβάκης, που βρίσκονται από το πρωί στην περιοχή, τόνισαν ότι «δόθηκε μεγάλη μάχη με τις φλόγες».

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη την τελευταία ώρα και δίνεται από τις δυνάμεις κατάσβεσης μεγάλη μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Χωρίς ηλεκτρικό έχουν μείνει τα Κύθηρα, καθώς λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη Νεάπολη Λακωνίας, έχει καταστραφεί μέρος από τους πυλώνες κύριας τροφοδοσίας του νησιού.

Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η εναλλακτική τροφοδότηση του νησιού μέσω της Ελαφονήσου και να καταβληθεί προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Πελοπόννησο για να αποκατασταθούν οι πυλώνες κύριας τροφοδοσίας.

ΔΕΙΤΕ παρακάτω πως κάλυψαν τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr τα γεγονότα με ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασίας.

====================================================================

Μεγάλη φωτιά κοντά στη Νεάπολη Λακωνίας - Εκκενώθηκαν χωριά

17/7/2015, ώρα 8.00 π.μ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι, με τα παιδιά να έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια. Η φωτιά έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά είναι τεράστια. Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr μεταβαίνουν στην περιοχή και θα σας μεταδώσουν την κατάσταση που επικρατεί με φωτογραφικό υλικό και video

Eνημέρωση 12.30 μ.μ Η κατάσταση είναι δραματική. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει προς τα μέτωπα της φωτιάς (δεν είναι επιτρεπτό μια και ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος). Το πρόβλημα έχει μεταφερθεί κοντά στον οικισμό Αγ. Νικόλαος. Σύμφωνα πάντα με τα όσα βλέπουμε, οι καταστροφή είναι μεγάλη.

Δείτε το VIDEO

 

-------------------------------------------------------

Η φωτιά είναι πλέον κοντά στη Νεάπολη - Ενημέρωση 3.00 μ.μ

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε, νωρίτερα πυροσβεστικό αεροσκάφος, που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης. Οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία τους, όπως τόνισαν πηγές της Πυροσβεστικής. Εκκενώθηκε το Γηροκομείο της Νεάπολης, το Κέντρο Υγείας Νεάπολης και ο οικισμός του Αγ. Νικολάου (απομακρύνθηκαν 200 άτομα με ασφάλεια). Αποπνικτική η κατάσταση στο κέντρο της Νεάπολης από τους καπνούς που φτάνουν εκεί.

Δείτε το VIDEO

Δείτε φωτογραφίες

------------------------------------------------------------------------------------

Eνημέρωση 5.00 μ.μ Οι άνεμοι πνέουν με απίστευτη ένταση στην περιοχή της Νεάπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο μέτωπο της Νεάπολης επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 51 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, αεροσκάφη, ελικόπτερα, οχήματα ΟΤΑ και υδροφόρες.

========================================================

Ευχαριστούμε τον κ. ΧΟΥΛΗ και την κα. ΤΣΑΚΟΥ για το υλικό