«Πέτρος ο Πελοποννήσιος»


Ο Μουσικός Σύνδεσμος Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» κατόπιν προσκλήσεως από την Ιερά Σύναξη των Πατέρων της Ιεράς Μονής του Αγίου και Θεοβαδίστου Σινά, θα συμμετέχει με την χορωδία του στην πανήγυρη επ’ ονόματι της πολιούχου Αγίας Αικατερίνης καλούμενος να ψάλλει στο δεξιό αναλόγιο.

Η Ιερά Μονή ακολουθώντας το μη διορθωμένο ημερολόγιο κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, θα εορτάσει την Αγία Αικατερίνη την 8η Δεκεμβρίου (25η κατά το εκκλησιαστικό ημερολόγιο).

Ο Σύνδεσμος επιχειρώντας να αναμορφώσει την ψαλτική πράξη αιώνων σύμφωνα με την πατριαρχική παράδοση (πρωτοψάλτης, δυο –τρεις δομέστικοι, ένας – δυο ισοκράτες), δημιούργησε μια χορωδία που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο λειτουργικές ανάγκες και θα ερμηνεύει κλασσικά μέλη με αφετηρία τις συνθέσεις του διδασκάλου κυρ Πέτρου του Λαμπαδαρίου.

Τα μέλη της χορωδίας, υπό τον χοράρχη κ. Τζανάκο Παναγιώτη, εκπροσωπούν και τον Ο.Φ.Ε.Λ.Π. (Όμιλος Φίλων Έργου Λαμπαδαρίου Πέτρου) καθότι είναι ιδρυτικά του μέλη και συνεχίζουν την προσπάθεια διαδικτυακής διάδοσης του εκκλησιαστικού έργου του διδασκάλου Πέτρου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Θεοδώρου Ευάγγελος                                                Δερδελάκος Κυριάκος