Άρθρο του Ιωάννη Ασλανίδη, Αντγου ε.α. Επίτιμου Διοικητή Σ.Σ.Ε


ΕΝΑΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ


            Αναφέρομαι στον πρώην Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιο Δαβάκη. Δεν σας κρύβουμε, μια μεγάλη μερίδα Στρατιωτικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία λυπηθήκαμε, διότι αυτός ο συνετός και άξιος πολιτικός, αθόρυβος και μεθοδικός, με τον τρόπο με τον οποίο ενάσκησε το λειτούργημά του το μικρό χρονικό διάστημα, απέδειξε ότι αντελήφθη τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό αυτών και με πλήρη συνεργασία μετά των Γενικών Επιτελείων προγραμμάτισε και μεθόδευσε την επίτευξη των στόχων και σκοπών του.

            Η προσωπική μου γνωριμία με τον εξαίρετο αυτό ευπατρίδη πολιτικό, έγινε από ένα δημοσίευμά μου στην εφημ. «ΕΣΤΙΑ» (24-1-14), όπου καταφερόμουν κατά της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, για την απαξίωση και εγκατάλειψη των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων και για την εικόνα αυτών εν σχέσει με Κοιμητήρια άλλων χωρών στην Πατρίδα μας. Ο αξιότιμος κ. Δαβάκης όχι μόνο δεν ενοχλήθη από το δημοσίευμά μου, αντιθέτως με πήρε τηλέφωνο και ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις, για να επιληφθεί άμεσα του θέματος. Όπως και εγένετο.

            Με την πράξη του αυτή απέδειξε πολιτική ανωτερότητα, ήθος και δέκτης εισηγήσεων, προτάσεων και ανησυχιών του Λαού, δείγμα που δυστυχώς εκλείπει από πολλούς πολιτικούς του περίφημου «Εγώ».

            Από ότι δε δύναμαι να γνωρίζω, ασχολήθηκε άμεσα με σοβαρά θέματα του Υπουργείου που χρόνιζαν στα συρτάρια (αύξηση της μαχητικής ικανότητας των Ε.Δ., ένωση ταμείων ε.α. κ.λπ.), και χωρίς ν’ αλλάξει το όλο έργο του προκατόχου του, αλλά να συνεχίσει αυτό με την δική του σφραγίδα.

            Εις ότι αφορά τα καμώματα της Εξουσίας, διερωτάται κανείς γιατί κ. Πρωθυπουργέ, αλλάζετε έναν καταξιωμένο Υφυπουργό στο χώρο εργασίας του; και μάλιστα μετά από ένα χρόνο, αφού πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζετε ότι η απόδοση εις έργο αυτού θ’ αρχίσει να έρχεται από τον δεύτερο χρόνο και μετά.

            Ποιον μπορείτε να πείσετε ότι οι αλλαγές Υπουργών και υφυπουργών γίνονται για να διοικηθεί το υπουργείο σωστά και ν’ αποδώσει το αναγκαίο έργο, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας σήμερα; Κι ότι αυτό δεν γίνεται για τίποτε άλλο παρά για πολιτικές δυστυχώς ισορροπίες.

            Προσωπικά τιμώ και εκτιμώ τον εν λόγω ευπατρίδη σεμνό και αθόρυβο πολιτικό κ. Αθανάσιο Δαβάκη και για έναν άλλο λόγο, διότι παρ’ ότι νέος στην ηλικία, η ιδιαίτερη περιφέρειά του, τον τιμά επί 21 χρόνια να την εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

            Ο γενικός έπαινος στο πρόσωπό του είναι πλήρως δικαιολογημένος.

            «την αρετή ου την αυτήν πάντες τιμώσιν» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)

 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Αντγος ε.α.

Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.