Εκλογές 2019 - Δελτίο τύπου


Εγκαινιάστηκαν τα εκλογικά κέντρα Σκάλας και Βλαχιώτη του συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα» - Γιώργου Μαρουδά

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων του υποψηφίου Δημάρχου Ευρώτα Γιώργου Μαρουδά και του συνδυασμού "Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα" την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 (εγκαίνια εκλογικού κέντρου Σκάλας) και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 (εγκαίνια εκλογικού κέντρου Βλαχιώτη) στη Σκάλα και το Βλαχιώτη, αντίστοιχα.

1. Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Σκάλας

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό και στην συνέχεια στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιώργος Μαρουδάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: "Γνωρίζετε όλοι πως λειτουργεί ο Δήμος μας την τελευταία περίοδο, ιδιαίτερα στον τομέα της καθημερινότητας. Χωρίς προγραμματισμό και συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών πλην ελαχίστων όλος ο μηχανισμός έχει τεθεί στον προεκλογικό σχεδιασμό της κυβερνώσας παράταξης, χωρίς φυσικά ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Μηχανήματα έργου στην υπηρεσία ρουσφετιών, σακούλες τροφίμων να μετακινούνται από αιρετούς παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες, όργιο ρουσφετιών και τάξιμο θέσεων εργασίας στο δήμο, ενώ την ίδια ώρα που χάνονται προγράμματα και ευκαιρίες άλλοι δήμοι κατακτούν χιλιάδες ευρώ, ενώ ο δήμος μας μόλις 504.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ενώ ακόμα η απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ - ακόμα και στα προγραμματισμένα δημοτικά έργα-  είναι σε χαμηλή απορροφητικότητα, ούτε το απλό πρόγραμμα για δωρεάν WI-FI δεν κατάφεραν να υποβάλουν τουλάχιστον στην πρώτη φάση με αποτέλεσμα να είμαστε ο μοναδικός δήμος που δεν εντάχθηκε. Αυτή την κατάσταση είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε λειτουργώντας με διαφάνεια, ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη".

Και ο κ. Μαρουδάς ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας : "Σας ευχαριστώ όλους για την σημερινή σας παρουσία και στήριξη. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μας που στηρίζουν τον αγώνα μας. Τέλος ευχαριστώ την οικογένεια μου που με στήριξε και με στηρίζει στην διαδρομή μου και σήμερα στην ευθύνη που αναλαμβάνω να αγωνιστώ μαζί με όλους σας για το μέλλον του Δήμου Ευρώτα. Ο άνθρωπος, οι αξίες και οι ανάγκες του είναι οδηγός της δύσκολης και ενδιαφέρουσας πορείας μας. Όλοι μαζί λοιπόν ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ και θα τα καταφέρουμε με την πλειοψηφική δύναμη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ".

2. Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Βλαχιώτη

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιώργος Μαρουδάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: " Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας απόψε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου στο Βλαχιώτη. Η  παρουσία σας εδώ στο Βλαχιώτη επιβεβαιώνει ότι η νίκη είναι κοντά και θα είναι ξεκάθαρη. Νίκη απαραίτητη για να αλλάξει πορεία ο τόπος μας. Νίκη για να αποκτήσουμε ξανά τον Ευρώτα που μας αξίζει".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε :" Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την πορεία παρακμής και εγκατάλειψης, την εικόνα ουραγού, που κάποιοι με τις παραλείψεις και τις ανεπάρκειες τους τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν σ’ αυτό τον ευλογημένο τόπο, παρά τις ευκαιρίες και τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη.
Όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα, αρκεί να ρωτήσουν εσάς τους κατοίκους αυτής της περιοχής. Η εικόνα του Δήμου μας είναι αυτή που μας αξίζει; Μπορεί να συνεχιστεί αυτό το κατάντημα; Αρκεί μόνο να δει κάποιος το Βλαχιώτη, την πρωτεύουσα της Δ.Ε Έλους, που κάποιοι με πολύ κόπο και μόχθο την έκαναν πολιτεία οργανωμένη. Σήμερα φαντάζει σκιά του παρελθόντος!
Δρόμοι στον αστικό ιστό σε άθλια κατάσταση και εγκαταλειμμένο το σχέδιο πόλης με ελλιπείς υποδομές, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα δεν μπήκαν ούτε καν σε φάση διεκδίκησης, παρότι έχουν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές! Τα σκουπίδια συγκεντρώνονται όπως συγκεντρώνονται και ρίχνονται σε δήθεν κλειστές χωματερές παρότι το δημοτικό συμβούλιο έδωσε ενδεδειγμένες λύσεις στην συλλογή και διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων του Δήμου μας.
Το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη αφημένο στην τύχη του χωρίς καν διεκδικητικό πλαίσιο από την τωρινή δημοτική αρχή. Η αγροτική οδοποιία και η πρόσβαση στις παραλίες αποκτούν το χαρακτήρα της επικινδυνότητας.
Κάποιοι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκαν την τύχη αυτού του τόπου και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζούμε. Φτάνει πια…"

========