Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014


Συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ο υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας βρέθηκε την Δευτέρα 15/4/2019 στην Αρεόπολη και το Γύθειο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Παναγιώτης Νίκας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της Αρεόπολης και του Γυθείου, να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, το δελτίο τύπου του συνδιασμού "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Νίκας στις ομιλίες του ανέφερε, μεταξύ άλλων, : "Η "Βαριά βιομηχανία" της περιοχής είναι ο τουρισμός, ο οποίος δεν έχει την αντιμετώπιση που του αρμόζει. Ποιά τουριστική ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με αυτό το οδικό δίκτυο; Μετά από 9 χρόνια διοίκησης του απερχόμενου Περιφερειάρχη, δύο αναξιοποίητα ΕΣΠΑ και εκατομμύρια ευρώ χαμένα, οι δρόμοι παραμένουν στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση. Η ανάπτυξη του τόπου θα καθυστερεί, όσο υπάρχει πρόβλημα με τα απορρίμματα. Η πλήρης αποτυχία αντιμετώπισης του προβλήματος δείχνει την ανικανότητα και την αδιαφορία του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Ξοδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για προβολή, ενώ ταυτόχρονα δόθηκαν 13 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για τα σκουπίδια. Αν δεν επενδύσουμε ορθολογικά στον τόπο μας, δε μπορούμε να επενδύσουμε στον τουρισμό. Από ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο θα επωφεληθεί και η γεωργία. Ο πρωτογενής είναι ένας άλλος πλουτοπαραγωγικός τομέας για τη Λακωνία και την Πελοπόννησο, που πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά, με εκσυγχρονισμό στα μέσα και παρεμβάσεις στην άρδευση. Για όλα αυτά, η περιφέρεια έχει εγκληματικές ευθύνες. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να εκμεταλλευτούμε επιτέλους τους κοινοτικούς πόρους και να φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας».

====