Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 - 13/5/2019


Ο Δαμιανός Δουμάνης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα

Ο Δουμάνης Δαμιανός γεννήθηκε στο Μεσοχώρι Βοιών Λακωνίας και κατοικεί στη Νεάπολη. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο Μεσοχωρίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο - Λύκειο στη Νεάπολη και στον Πειραιά. Εισήχθη στη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ όπου και αποφοίτησε ως Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Υλικού Πολέμου. Κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα όπου υπηρέτησε επί 30 έτη και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Υποναυάρχου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λιμενικό Σώμα εξειδικεύτηκε στους τομείς Ασφάλειας των πλοίων και Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Υπηρέτησε σε πολλές υπηρεσίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ειδικότερα υπήρξε Ναυτιλιακός ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου και μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό. Επίσης υπήρξε μόνιμος Εθνικός Εμπειρογνώμονας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα ασφάλειας των πλοίων, προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και διαχείρισης ναυτικών ατυχημάτων.

Είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού αξιωματικού του Ελληνικού Σώματος.Eργάσθηκε ως Διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλο ναυτιλιακό όμιλο και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μονεμβασίας.

=======