Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019


Περιοδεία Πέτρου Τατούλη σε Χρύσαφα, Γκοριτσά, Αγίους Αναργύρους, Γεράκι, Άγιο Δημήτριο, Νιάτα, Απιδιά, Γλυκόβρυση, Βλαχιώτη, Σκάλα

Στα ιστορικά Χρύσαφα και στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας, στη Γκοριτσά, στους Αγίους Αναργύρους, στο Γεράκι, στον Άγιο Δημήτριο, στα Νιάτα, στην Απιδιά, στη Γλυκόβρυση, στον Βλαχιώτη και στη Σκάλα βρέθηκε την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά στενών του συνεργατών.

Ειδικότερα, το δελτίο τύπου του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος αναφέρει τα εξής: «Οι Λάκωνες υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Περιφερειάρχη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα έργα που έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα, αλλά και τα σχέδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το μέλλον.
Ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει με την ίδια ζέση, το έργο το οποίο επιτελεί εννιά χρόνια τώρα και επανέλαβε ότι στήριγμά του είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, τους συνεργάτες του για το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, ενώ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της σκληρής δουλειάς της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πέρα από κομματικές αγκυλώσεις φέρνει εις πέρας τις δεσμεύσεις που έχει θέσει.
"Κριτής μου ο ίδιος ο λαός της Πελοποννήσου που με έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη του για δύο εκλογικές αναμετρήσεις", τόνισε ο Πέτρος Τατούλης, δεχόμενος ερωτήσεις από σκεπτόμενους Λάκωνες.
Ο Πέτρος Τατούλης ανέλυσε το όραμά του για την Πελοπόννησο. "Οι παρακάμψεις του Βλαχιώτη και της Τάραψας (Χάνια Βασιλακίου) είναι  στο δρόμο της υλοποίησης".
Έχει εγκριθεί ακόμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίαση του της Τετάρτης 3 Απριλίου και μετά από εισήγηση της κ. Τζανετέα, η πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο πολύ σημαντικών έργων στη Λακωνία.
1) Βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου (παράκαμψη οικισμού Χάνια Βασιλακίου ) με προϋπολογισμό 7.800.000,00€ και
2) Παράκαμψη οικισμού Βλαχιώτη με προϋπολογισμό 18.000.000,00€
Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα σε δηλώσεις τους τόνισαν την αναγκαιότητα κατασκευής αυτών των δύο μεγάλων αναπτυξιακών έργων που βελτιώνουν κατά πολύ την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των βασικών οδικών αξόνων προς την Νότια Λακωνία, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων όλης της Λακωνίας.
Tο μεγαλύτερο λιμενικό έργο είναι στη Λακωνία και είναι το λιμάνι του Γυθείου
Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε και στο λιμάνι του Γυθείου. "Το λιμάνι του Γυθείου είναι το μεγαλύτερο δημόσιο λιμενικό έργο στην Ελλάδα. Η επέκταση του λιμανιού του Γυθείου αυξάνει τη στρατηγική του θέση στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της χώρας και αποτελεί καταλυτικό τόσο για τον τουρισμό, όσο και για την αγροτική οικονομία της Νότιας Ελλάδας".

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην άρρηκτη σχέση του με τους Πελοποννησίους, που κανένα κόμμα δεν κατόρθωσε να υπερνικήσει.  "Οι μόνες  δεσμεύσεις που ανέλαβα είναι απέναντι στους πολίτες. Στη Νέα Πελοπόννησο δουλεύουμε σκληρά μόνο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Και όλοι μαζί δημιουργούμε μια περιφέρεια που ευημερεί χτίζοντας τη δική της οικονομία"».

Περιοδεία Τατούλη στην Αγία Ειρήνη, στη Μαγούλα, στη Σπάρτη, στη Μεταμόρφωση, στη Συκιά, στην Αγγελώνα και στη Μονεμβασιά

Στη Λακωνία βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με κλιμάκιο συνεργατών του. Ο Πέτρος Τατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συμπατριώτες και συμπατριώτισσές του στην Αγία Ειρήνη, στη Μαγούλα, στη λακωνική πρωτεύουσα τη Σπάρτη, στη Μεταμόρφωση, στη Συκιά, στην Αγγελώνα και στη Μονεμβασιά.

Ειδικότερα, το δελτίο τύπου του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος αναφέρει τα εξής: «Οι Λάκωνες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την Περιφερειακή Αρχή και το έργο που έχει συντελεστεί από την Περιφέρεια, ενώ ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για τη συνέχιση του έργου του. Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι σε λίγο καιρό από σήμερα η νέα είσοδος της Σπάρτης θα δώσει την όψη που αξίζει και αναλογεί στην πιο ιστορική πόλη της Ελλάδας μας, ενώ για πρώτη φορά μετά από αγώνα δεκαετιών, τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του Νέου Μουσείου.

Η νέα χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου της Σπάρτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας σε έναν κρίσιμο τομέα, την ίδια στιγμή που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει δεσμευτεί για επιπλέον έργα υποδομής στην συγκεκριμένη μονάδα υγείας.

Ο Πέτρος Τατούλης συζήτησε ακόμα με τους Λάκωνες για τα έργα που είναι σε φάση υλοποίησης όπως η επέκταση της Λυκούργου στο τμήμα Σπάρτη-Πλατάνα-Σκούρα . Είναι ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ που θα συνδέσει την πόλη της Σπάρτης με τον κλειστό αυτοκινητόδρομο Λεύκτρου-Σπάρτης, την μεγάλη παράκαμψη της Σπάρτης, Σκούρα Πυρί, και την Εθνική οδό Σπάρτη Τρίπολη.

Στη Μονεμβασιά, όπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφτηκε και την ιστορική μονή της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας, μίλησε για τα δύο πολύ σημαντικά έργα που έγιναν στην Άνω Πόλη, τα οποία ανέδειξαν τον πλούτο και το μεγαλείο της Βυζαντινής Καστροπολιτείας. Πρόκειται για το έργο της "Ανάδειξης της περιοχής Αγίας Σοφίας και της Κεντρικής Πύλης στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας" και της "Αποκατάστασης του  Ιερού ναού Παναγίας Οδηγήτριας". Και τα δύο έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2007-2013, με αρχικούς εγκεκριμένους προϋπολογισμούς 1.200.000 ευρώ και 1.600.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελείται από το Υπουργείο Πολιτισμού στον Αρχαιολογικό χώρο της Μονεμβασίας. Τόνισε για ακόμα μία φορά την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Δήμου, κάτι που όπως είπε «αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα αυτή την δύσκολη περίοδο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: "Με πολύ και συγκροτημένη δουλειά, τα τελευταία χρόνια πετύχαμε μεγάλους στόχους, κυρίως σε ότι αφορά το πολιτιστικό απόθεμα".

Ένα ακόμα έργο σταθμός που εγκαινιάστηκε την άνοιξη του 2018, είναι ο εμβληματικός Φάρος της Μονεμβασίας. "Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την στιγμή, γιατί πραγματικά η συνεργασία με την Υπηρεσία Φάρων, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και το Δήμο Μονεμβασίας, μας έδωσε την δυνατότητα να σώσουμε ένα τεράστιο μνημείο το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και ενδιαφέρον για την Περιφέρεια μας και ιδιαίτερα, για τη συγκεκριμένη περιοχή που αναπτύσσεται ταχέως και έχει θέσει υψηλούς στόχους".

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι: "Το δίκτυο των Φάρων της Μεσογείου ήταν καθοριστικό στην ανάπτυξη της προστασίας οδεύσεως και την παροχή οδηγιών προς τους ναυτικούς. Ήταν ένα από τα σημαντικότερα της Μεσογείου και έχουμε υποχρέωση συνεργαζόμενοι να βρούμε τρόπο να διασώσουμε όλα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Μνημεία της ανθρώπινης μνήμης, μνημεία της αρχιτεκτονικής, μνημεία που μαρτυρούν την ικανότητα και την δυνατότητα των ανθρώπων μας, που σε δύσκολους καιρούς είχε αναπτύξει η χώρα μας".

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "προτεραιότητα μας είναι η συνεχής ενίσχυση της εξωστρέφειας, η ενσωμάτωση της καινοτομίας και, κυρίως, η αξιοποίηση πλεονεκτημάτων και ευκαιριών. Υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία για συνεννόηση και σύνθεση των πολιτικών δυνάμεων στον τόπο μας, που δεν μπορούμε να χάσουμε σε αυτές τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Η απλή αναλογική, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε αυτή την αναμέτρηση, αποτελεί ένα εκκολαπτήριο νεοφυών πολιτικών ζυμώσεων. Είναι η πρώτη φορά ιστορικά που τα αποτελέσματα αφορούν τους πολίτες. Αφορούν την εκπροσώπηση τους, ανεξαρτήτως παλαιών κομματικών, ή ιδεολογικών συνόρων. Γιατί για πρώτη φορά τα τοπικά προβλήματα και οι λύσεις τους αποτελούν το διακύβευμα, και όχι η οπαδική επιλογή προσώπων. Γιατί ο άδολος πατριωτισμός των απλών ανθρώπων απαιτεί καθαρή σχέση των πολιτικών με τους πολίτες. Και η απλή αναλογική αποτελεί έναν καμβά που οι πολίτες για πρώτη φορά μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικοί με την ψήφο τους".

"Με γνωρίζετε χρόνια και ξέρετε καλά ότι ήμουν πάντα πιστός στις απόψεις μου. Δεν φοβήθηκα να της πω ούτε όταν κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό θα σηματοδοτούσε το πολιτικό μου τέλος. Και για αυτόν τον λόγο έχω μείνει διαχρονικά όρθιος. Γιατί το διακύβευμα σήμερα δεν είναι μόνο η Πελοπόννησος, αλλά το χάραγμα της Αυγής μιας Νέας Εποχής για την χώρα", κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απευθυνόμενος στους Λάκωνες, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν "ελεύθερο και υπερήφανο λαό"».

======