2ος Διαγωνισμός Τραγουδιού για ερασιτέχνες στο Παρόρι


Με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός Τραγουδιού για ερασιτέχνες στο Παρόρι του Δήμου Σπάρτης.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 στο Παρόρι ο Διαγωνισμός Ελληνικού Τραγουδιού για ερασιτέχνες, από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο ΠΑΡΟΡΙ 2011.

Στο κατάμεστο από κόσμο κατάστημα του Πανάγου Στελλάκου, 30 μικροί ( από 10 χρονών ) και μεγάλοι ερασιτέχνες τραγουδιστές ενθουσίασαν τους θεατές με τις φωνητικές τους επιδόσεις και απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημά τους.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα  της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης κ. Σαράντος Κανελλάκος, ο καθηγητής του Εθνικού Ωδείου (παράρτημα Σπάρτης) π. Νικόλαος Τσάκος, η διευθύντρια του Λακωνικού Ωδείου κα Ηλέκτρα Βλαχονικολού, ο διευθυντής  του Ωδείου Μελοποιία κ. Δημήτρης  Βούρας, ο καθηγητής της Μουσικής Σχολής Τυρταίος κ. Νίκος Αποστολάκος και η διευθύντρια του θεατρικού και καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Σχολείον Θεάτρου» κα Άννα Τσοχαντάρη.

Στην κατηγορία των παιδιών (έως 13 ετών), 1η αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Πρόκου (Τυφλές ελπίδες), 2ος ο Κωνσταντίνος Αιμίλιος Φωλιάδης ( Έχε γεια Παναγιά), ενώ την 3η θέση μοιράστηκαν η Δήμητρα Κωνσταντάκου ( Πέρασε η μπόρα ) και ο Νίκος Καλαντζής  (Η πιτσιρίκα).

 Στην κατηγορία των εφήβων-νεανίδων (14 έως 17 ετών),  1η αναδείχθηκε η Στέλλα Μαλαβάζου (Ταξίδι στη βροχή), 2η η Κωνσταντίνα Σταθάκη (Δεν μας συγχωρώ) και 3η η Άρτεμις Μπόϊκου (Η δουλειά κάνει τους άντρες).

Τέλος , στην κατηγορία των ενηλίκων (άνω των 18 ετών) στο Δημοτικό - Παραδοσιακό τραγούδι 1η αναδείχθηκε η Σταυρούλα Δεμοιράκου (Στο ‘πα και στο ξαναλέω), 2ος ο Παρασκευάς Κολοβός (Σκύλα μάνα) και 3ος ο Μηνάς Τσορομώκος (Για πάρε με για πάρε με), ενώ στο Έντεχνο – Λαϊκό, 1η αναδείχθηκε η Σήλια Σταυρίδη (Βάλε μουσική), 2η η Έφη Ανδριανάκη (Χίλιες σιωπές) και 3η η Παναγιώτα Δεμοιράκου (Χίλιες σιωπές).

Το 1ο βραβείο κάθε κατηγορίας ήταν τιμητικός έπαινος, υποτροφία σπουδών θεατρικής αγωγής και σκηνικής παρουσίας και χρηματικό ποσό (150 €), ενώ το 2ο και το 3ο, έπαινος και υποτροφία σπουδών φωνητικής.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περικλής Σταυράκος και τα μέλη του Δ.Σ. Γεωργία Σαμπανίδη, Βαγγέλης Καλιούπης, Γιώργος Αλεξανδράκης και Κώστας Κοκκίνης, ευχαριστούν θερμά : όλους τους διαγωνιζόμενους για τη συμμετοχή τους, τα Ωδεία, τις Μουσικές και Θεατρικές Σχολές της Σπάρτης που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του διαγωνισμού, την Αντιπεριφερειάρχη κα Ντία Τζανετέα, το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριο Τζωρτζάκη, τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Παρορίου κ. Σταύρο Περγαντή και τα μέλη του Τ.Σ. κα Δήμητρα Μακελλαράκη και κ. Δημήτρη Βύρη για την υποστήριξή τους, τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπουγάδη, τους Δημοτικούς  Συμβούλους κ. Κώστα Τσέγκο και κ. Χρήστο Μακρή,  καθώς και τον Αντιπρόεδρο του ΟΝΑ κ. Νίκο Ορφανό για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Επίσης, ευχαριστούν τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr που ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, τον κ. Πανάγο Στελλάκο, ιδιοκτήτη  του καταστήματος που φιλοξένησε το διαγωνισμό και συνδωροθέτη μαζί με το Σύλλογο των χρηματικών βραβείων, τους χορηγούς και τη γεμάτη ζωντάνια και φρεσκάδα μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Νίκη Γεωργακοπούλου (το γένος Μακελλαράκη) που παρουσίασε το διαγωνισμό, καθώς και τους Βασίλη Μανωλάκο και Σταμάτη Μπεζεριάνο, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη γραμματειακή υποστήριξη.

Τέλος, ιδιαίτερα θερμές είναι οι ευχαριστίες του Δ.Σ. προς όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσοι στηρίζουν ενεργά τη δράση του Συλλόγου «ΠΑΡΟΡΙ 2011».