18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2012.


Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η Σπάρτη στον τερματισμό του 2ου ETΑΠ του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2012.

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπαρτιατών διοργάνωσαν μια άρτια εκδήλωση υποδοχής των αθλητών που συνοδεύτηκε από την παρουσία εκατοντάδων μαθητών σχολείων της περιοχής καθώς και μικρών φίλων του ποδηλάτου

 Τα παιδιά έδειξαν με πολλούς τρόπους τη λατρεία τους για το ποδήλατο και οι διοργανωτές τους αντάμειψαν προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα του Γύρου, προσφορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου και το κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και υπογράμμισαν τη στήριξή τους σε διοργανωτές και αγωνιζόμενους, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της τροχαίας Σπάρτης για την ασφαλή διεξαγωγή τόσο της λαϊκής ποδηλατοδρομίας που προηγήθηκε με εκκίνηση στο κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης, όσο και τον τερματισμό του 2ου ΕΤΑΠ.

Δείτε στο VIDEO : Συνεντεύξεις , ρεπορτάζ και τον εντυπωσιακό τερματισμό του αγώναΣτην εκδήλωση της υποδοχής ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών κ. Λεωνίδας Καράντζαλης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριος Τζωρτζάκης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σπάρτης, ο Διευθυντής του καταστήματος Σπάρτης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Ηλίας Καλογερόπουλος,  η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κα Βιβή Σίδερη,  ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π κ. Αθανάσιος Τερζής και ο Ταμίας της Ε.Ο.Π κ. Παναγιώτης Πριστούρης.

Δείτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr ( πάνω από 500 φωτογραφίες !!! ) τον τερματισμό του 2ου ΕΤΑΠ στη Σπάρτη και ζήστε πάλι αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός που φιλοξένησε με επιτυχία η πρωτεύουσα της Λακωνίας. Ξεχωρίζουν τα Ελληνικά πεντάλ στο Γύρο Ελλάδας


3ος ο Περικλής Ηλίας στο 2ο ετάπ  που τερμάτισε στη Σπάρτη.

3ος στη γενική ο Γιάννης Ταμουρίδης με 56’’ διαφορά από τον πρώτο Ρόμπερτ Βρέτσερ.

Ο Χάρης Καστραντάς 1ος στην κατηγορία νέων αθλητών.


Οι Έλληνες Ποδηλάτες αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας καθώς ο αγώνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την τρίτη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στο 1ο ΕΤΑΠ, η ομάδα της S.PTableware είδε στη Σπάρτη τον Περικλή Ηλία να παίρνει την τρίτη θέση τερματίζοντας στο 2ο ΕΤΑΠ στη Σπάρτη σε 3ώρες 28λεπτά και 55 δεύτερα που ήταν και ο χρόνος του πρώτου. Και οι δύο αθλητές υποστηρίζονται από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.

Νικητής του 2ου ΕΤΑΠ αναδείχθηκε ο 30χρονος Ενρίκο Ρόσι της Meridiana με μέση ωριαία ταχύτητα 38,197χλμ ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ισπανός  Σαλβαντόρ Γκουαρντιόλα Τόρα της Ελληνικής ομάδας GIOS – DEYSERKASTRO

ΤΟ 2ο ΕΤΑΠ

Στο 2ο ΕΤΑΠ απόστασης 133 χλμ από το Λεωνίδιο στη Σπάρτη οι 85 αθλητές που συνεχίζουν τον αγώνα, ξεκίνησαν με λιακάδα αλλά στην πορεία συνάντησαν βροχή, ακόμη και καταιγίδα με δυνατό αέρα.

Η τακτική της S.PTableware να κρατήσει τον leader Γιάννη Ταμουρίδη πίσω, και να βγάλει μπροστά τον Περικλή Ηλία αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο πρωταθλητής του mountainbike ανταποκρίθηκε στις δύσκολες απαιτήσεις και ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση στο ετάπ όπου τερμάτισαν 84 ποδηλάτες.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης που κατέλαβε τη 15η θέση στο ΕΤΑΠ διατηρεί την τρίτη θέση της γενικής ατομικής κατάταξης του Γύρου στην οποία προηγείται ο Ρόμπερτ Βρέτσερ της VORALBERG με συνολικό χρόνο 6ώρες και 38 λεπτά.

Στη δεύτερη θέση της γενικής βρίσκεται ο Ιταλός (δεύτερος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο) Ντάβιντε Ρεμπελίν με 4 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ ο Ταμουρίδης απέχει 56 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο.

Η Ελλάδα διακρίνεται στο Γύρο και με το νέο αίμα της ποδηλασίας καθώς τη λευκή φανέλα του προπορευόμενου αθλητή της γενικής διατήρησε η Ελληνική ομάδα GIOS-DEYSERLEONKASTRO με τον 21χρονο Χάρη Καστραντά να παίρνει την 7η θέση στο ΕΤΑΠ της Σπάρτης και να  βρίσκεται 12ος στη γενική κατάταξη του Γύρου με το Γιώργο Μπούγλα μια θέση πιο κάτω.

Από τις Ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισαν ακόμη ο Γιώργος Μπούγκλας της GIOS-DEYSERLEONKASTRO που ήταν 10ος και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ο οποίος τερμάτισε στην 14η θέση.

πηγή http://race.hellenic-cycling.gr/el/