Αστυνομικό Δελτίο.


Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Λακωνίας.

Συνελήφθησαν πενήντα έξι άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης διαμονής αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε στις 15-5-2012 από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ακινήτων και οχημάτων, ενώ συνελήφθησαν συνολικά πενήντα έξι άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας 52χρονος ημεδαπός, γιατί εκμίσθωνε κατάλυμα σε τρεις αλλοδαπούς, που διέμεναν παράνομα στην Χώρα, έναντι του χρηματικού ποσό των 50 ευρώ για τον καθένα.

Ένας 50χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε για εργασία, με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, δεκαεπτά αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

Πενήντα τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, γιατί διέμεναν παράνομα στην Χώρα, στερούμενοι παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμα ημεδαπών, οι οποίοι αναζητούνται, γιατί εκμίσθωναν κατάλυμα σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκε το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 50χρονου ημεδαπού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.