Επικαιρότητα - 1/8/2023


Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Λάκωνα Αντιστράτηγου ε.α, Ηλία Γλεντζέ

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στον Ενοριακό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έλους στον Δήμο Ευρώτα, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Εν συνεχεία τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του σπουδαίου αειμνήστου Λάκωνα Αντιστράτηγου ε.α, Ηλία Γλεντζέ, εκ των εμβληματικών μορφών των γεγονότων που ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής το 1974 στην Κύπρο.

Πριν την τέλεση του μνημοσύνου, ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος μίλησε για τον αείμνηστο Ηλία Γλεντζέ και για την υποχρέωση μας ως λαός να τιμούμε και να ενθυμούμαστε όλους όσοι με αυταπάρνηση και προσωπικό κόστος υπερασπίστηκαν τα ιδανικά της Πατρίδας μας. Οι ηρωικές αυτές μορφές, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, θα πρέπει να αποτελούν οδοδείκτες για όλους μας και κυρίως για τους νέους, εάν θέλουμε να έχει ένδοξο μέλλον ο ευλογημένος τόπος μας.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Ιεράρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στον πολλαπλασιασμό των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων από τον Χριστό, επισημαίνοντας την  διδασκαλία της Εκκλησίας μας για φροντίδα του σώματος τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατον.

=======