Επικαιρότητα - 18/7/2023


H πανήγυρη του Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη στην Ελίκα του Δήμου Μονεμβασίας

Την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη τίμησε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 η Εκκλησία μας και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης πανηγύρισε ο φερώνυμος προσφάτως εγκαινιασθείς Ιερός Ναός, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος Ελίκας στο Δήμο Μονεμβασίας.

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην εμπνευσμένη μορφή του Αγίου Παϊσίου, που αποτελεί στήριγμα για τους ανθρώπους της σύγχρονης εποχής και συνεχίζει να διδάσκει με τον σοφό λόγο και τον λιτό του βίο.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος μίλησε αρχικά για τον τιμώμενο Άγιο υπογραμμίζοντας την βαθιά του πίστη στον Θεό, την ταπεινοφροσύνη, τη σοφία των λόγων του, την στοργή και το ενδιαφέρον του για τους νέους καθώς και την αδιάλειπτη και θερμή προσευχή του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια, ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχήθηκε το Ίδρυμα να τελεί υπό την προστασία του Οσίου Παϊσίου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους μεγάλους δωρητές του ευλογημένου αυτού χώρου: το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", τον αείμνηστο Ηλία Ζήτη και τους αειμνήστους Μιχαήλ και Ζωή Τσιγκούνη, ενώ επαίνεσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους εργαζόμενους και όλους όσοι συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, στο οποίο βρίσκουν την κατάλληλα φροντίδα ηλικιωμένοι της ευρύτερης περιοχής.

=========