Επικαιρότητα - 25/3/2023


Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Σπάρτη

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Στη Σπάρτη εόρτασε και πανηγύρισε, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, τον οποίον συνεπικούρησαν αρκετοί κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ακολούθησε η Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο παρουσία των αρχών του τόπου. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η κ. Μαριλένα Θεοφιλάκου, φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

Αμέσως μετά, οι Αρχές μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας και αποδόθηκαν τιμές στους Ήρωες του ’21. Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Λυκούργου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

=====