Θανάσης Δαβάκης - Ερώτηση στη Βουλή.


 

14/3/2012

Την άμεση αντίδραση του Λάκωνα βουλευτή Θανάση Δαβάκη, προκάλεσε το γεγονός ότι στον επίσημο δικτυακό τόπο του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, η γλώσσα των γειτονικών Σκοπίων αναφέρεται ως «Μακεδονική».

Για το λόγο αυτό σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Δαβάκης προς τους Υπουργούς Εξωτερικών κ. Δήμα και Μεταφορών κ. Βορίδη ζητά την απόδοση ευθυνών αλλά και την άμεση διόρθωση του σφάλματος αυτού, που μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για την Σκοπιανή προπαγάνδα, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην εξωτερική μας πολιτική για το Σκοπιανό ζήτημα.

Η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης (http://www.thessalonikiairport.gr/tickets/), στις δυνατότητες επιλογής γλώσσας μέσω της οποίας μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να προχωρήσει σε ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων, εμφανίζεται η δυνατότητα επιλογής της Μακεδονικής γλώσσας (Macedonian) !!!

Είναι αδιανόητο και προκλητικό, η επίσημη ιστοσελίδα του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Μακεδονίας, του αεροδρομίου δηλαδή της Θεσσαλονίκης, να φιλοξενεί και να αποδέχεται μ΄ αυτόν τον τρόπο τη Σκοπιανή προπαγάνδα, γύρω από το ζήτημα της ονομασίας .  

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί :

 Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την άμεση διόρθωση του ανωτέρω σφάλματος που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημία στην εξωτερική μας πολιτική αλλά και την ακλόνητη στάση της χώρας μας σε ότι αφορά το Σκοπιανό ζήτημα ;