Αποστολάκος - Ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.


Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης προς τα φτωχά νοικοκυριά ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος. Σε συνέχεια προηγούμενων κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων, ο κ. Αποστολάκος κατέθεσε νέα Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών.

 

9/3/2012

 

Αιτία για τη συστηματική πίεση του Βουλευτή προς την κυβέρνηση υπήρξε ο αποκλεισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαιούχων της ενίσχυσης μετά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εισοδήματος βάσει του οποίου χορηγείται η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση. Ο Βουλευτής χαρακτηριστικά ανέφερε πως φέτος στη Λακωνία έχει αποκλειστεί το 80% όσων πέρυσι έλαβαν την ενίσχυση, εικόνα που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα.

«Μία κοινωνικά άδικη επίθεση σε συμπολίτες μας με πολύ χαμηλά εισοδήματα, κάτω από το όριο της φτώχειας, που ζουν σε ορεινούς οικισμούς. Σε αντίθεση με ότι το Σύνταγμα επιτάσσει και η κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη επιβάλλει. Για αυτό απαιτείται άμεση διόρθωση της συγκεκριμένης αδικίας για να στηρίξουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» σημείωσε ο κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.

Στις επισημάνσεις του Βουλευτή απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης. Ο Υπουργός συμφώνησε στην ανάγκη στήριξης των κατοίκων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Για τον λόγο αυτό παραδέχτηκε πως υπάρχει ζήτημα επανεξέτασης και άρσης των άδικων συνεπειών από τη μεταβολή στη διαδικασία χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης σε οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα που κατοικούν στις συγκεκριμένες περιοχές. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Σαχινίδης δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο των επιχειρούμενων αναπροσαρμογών στις κοινωνικές παροχές.