Αστυνομικό Δελτίο.


Ληστεία στο Γεράκι

Την 14-11-2011 στις 10.08 το πρωί στο Δ. Δ. Γερακίου Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, 5 άγνωστοι δράστες, εισήλθαν  στο Γραφείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γερακίου και στο συστεγαζόμενο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας. Ειδικότερα, ένας εκ των δραστών, έθραυσε με βαριοπούλα την πόρτα του γραφείου και μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, εισήλθαν σε αυτό  και αφού απείλησαν με όπλα την υπάλληλο, καθώς και τους παρευρισκόμενους στο γραφείο πολίτες, αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό. Ανωτέρω δράστες εξήλθαν του καταστήματος και μαζί με έτερο συνεργό, ο οποίος ανέμενε έξωθεν του γραφείου, φέροντας οπλισμό, κατευθύνθηκαν σε παρακείμενο δρόμο, όπου κατά την διαφυγή τους πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο όπου τους ανέμενε έτερος συνεργός και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την 11.50 ώρα της σήμερον το παραπάνω όχημα βρέθηκε από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. εγκαταλειμμένο στο 6ο  χ.λ.μ. της Επ. Ο. Πολυδρόσου - Πλατανακίου με τους επιβαίνοντες δράστες να έχουν διαφύγει πεζοί προς το δασικό σύμπλεγμα του Πάρνωνα. Δράστες αναζητούνται. Ενεργείται προανάκριση από το Τ. Α.  Σπάρτης. 

======================

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτες οικιών στο Έλος Λακωνίας, στα οποία διέμεναν είκοσι εννέα μη νόμιμοι μετανάστες.

Συνελήφθησαν στις 14-11-2011 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτες οικιών στο Έλος Λακωνίας, στα οποία διέμεναν έναντι μηνιαίου μισθίου, είκοσι εννέα αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, που βρίσκονταν παράνομα στην χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην Χώρα, αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών, πραγματοποίησαν ελέγχους στο Έλος Λακωνίας, όπου συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες ακινήτων, μία 65χρονη ημεδαπή και ένας 59χρονος ημεδαπός, οι οποίοι παραχωρούσαν κατάλυμα σε αλλοδαπούς, που διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

Συνολικά στα δύο σπίτια, διέμεναν έναντι μηνιαίου μισθώματος για τον καθένα ξεχωριστά, είκοσι εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν και κινήθηκε η διαδικασία απέλασης τους από την Χώρα.

Οι δύο ημεδαποί θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη Λακωνίας.