Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας


«Πνοές Ανέμων» στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της πανελλήνιας δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018», το θέμα των οποίων είναι «Πνοές Ανέμων», για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 ο Αρχαιολογικός Χώρος του Μυστρά υποδέχεται στο πλάτωμα της Κάτω Πόλης, κάθε ενδιαφερόμενο, στο βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο, με θέμα την τέχνη της υπαίθρου (plein air art) που θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 13:00.

Το εργαστήριο πλαισιώνει εικοσαμελής ομάδα ερασιτεχνών καλλιτεχνών, η οποία περιηγείται αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού της, υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου καλλιτέχνη και καθηγητή ζωγραφικής κ. John Hewitt, ο οποίος και συντονίζει το εργαστήριο.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη και δωρεάν και μπορούν - κατόπιν συνεννόησης - να προσέλθουν μέλη τοπικών καλλιτεχνικών ομάδων ή μεμονωμένοι επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι επιδιώκουν τρόπους βελτίωσης της τεχνικής τους και ενδιαφέρονται για την τέχνη της υπαίθρου. Ο απαραίτητος καλλιτεχνικός εξοπλισμός, η μεταφορά και φύλαξη αυτού, αποτελεί ευθύνη των συμμετεχόντων.

Απαραίτητη κρίνεται η επικοινωνία με την ΕΦΑΛΑΚ (κ. Γ. Κατσουγκράκη, τηλ. 2731025363, 2731028503), λόγω περιορισμένου χώρου.
======