36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ - 29/9/2018


Ο Ιάπωνας Ishikawa Yoshihikο είναι ο νικητής του 36ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ο Ιάπωνας Ishikawa Yoshihikο (Νο.94) με χρόνο 22.55’.13’’ τρέχοντας σαν αληθινός samourai, κατάφερε να φτάσει στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα που ήταν και ο τερματισμός του 36ου Σπάρταθλον 2018, κάτω από καταρρακτώδη βροχή και μετά από την μεγάλη υπερπροσπάθεια που κατέβαλε κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ο Ishikawa δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή του η οποία βέβαια έλαβε χώρα κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν, κατά την διάρκεια της νύχτας, στην διαδρομή του αγώνα. Στην 2η θέση και με χρόνο 23.37’. 15’’ τερμάτισε ο Τσέχος Brunner Radek (Νο.37) ενώ στην 3η θέση ακολούθησε ο Πορτογάλος Oliveira Joao (No.197).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αθλητές κατόρθωσαν να κρατήσουν σταθερό το ρυθμό τους καθώς ο φετινός  Πρωταθλητής παρέμεινε πρωτοπόρος από το 27ο σημείο ελέγχου. Αντίστοιχα, ο Δευτεραθλητής Brunner Radek, προσπερνώντας στο 60ο σημείο ελέγχου τον Oliveira Joao, παρέμεινε στην 2η θέση μέχρι το τέλος, το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα. Ο Oliveira αν και διακατείχε τη 2η θέση για τα σημεία 29 με 59, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την ταχύτητα του Bunner Radek, και από το 60ο ορίστηκε η μοίρα της φετινής του επιτυχημένης συμμετοχής (φωτογραφία Τάκης Κούρος).

=======