Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή 23/11/2017


Εντοπίστηκαν 66 αλλοδαποί σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή παραλίας "ΓΥΑΛΙΑ" πλησίον του Γερολιμένα Δήμου Ανατολικής Μάνης. Τριάντα άνδρες, δεκατέσσερις γυναίκες και είκοσι δύο ανήλικοι


Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου  για την ύπαρξη προσαραγμένου σκάφους σε βραχώδη ακτή, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΓΥΑΛΙΑ” πλησίον Γερολιμένα Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη  της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή προσωπικού των Αστυνομικών Τμημάτων Αρεόπολης και Γυθείου εντοπίστηκαν στην ακτή συνολικά εξήντα έξι (66) αλλοδαποί, εκ των οποίων τριάντα (30) άνδρες, δεκατέσσερις (14) γυναίκες και είκοσι δύο (22) ανήλικοι.

Στη συνέχεια, δύο εξ΄αυτών διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, για την παροχή των πρώτων βοηθειών,  ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε κλειστό κτίριο της περιοχής, που διατέθηκε από το Δήμο.

Έρευνες που διενεργήθηκαν από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων, είχαν αρνητικά αποτελέσματα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.(Φωτογραφία από photoreporter.gr)

============