7/9/2017


Ενισχύσεις στους Δήμους Σπάρτης, Ανατ. Μάνης και Ευρώτα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας


Από το πολιτικό γραφείου του κ. Αραχωβίτη Σταύρου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, λάβαμε το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 120.000 ευρώ για το Δήμο Σπάρτης και 35.000 ευρώ για το Δήμο Ανατολικής Μάνης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠ.ΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Για μια ακόμη φορά ο νομός μας, και ειδικότερα ο Δήμος Σπάρτης - θυμίζουμε την προ ημερών ενίσχυση ύψους 1 εκατ. ευρώ στο Δήμο για επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα - γίνεται αποδέκτης οικονομικής αρωγής από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αγαστή συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία της Λακωνίας.

Ενίσχυση 90.000 ευρώ στο Δήμο Ευρώτα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Μετά την προ ημερών ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων Σπάρτης και Ανατ. Μάνης με 155.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε επίσης την επιχορήγηση και του Δήμου Ευρώτα με 90.000 ευρώ, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠ.ΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

========