Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης - Δήμος Ευρώτα


Βράβευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου από τον Δήμο Ευρώτα στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη - Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευρώτα κ. Γρυπιώτη να τιμήσει ο Δήμος Ευρώτα τον σεπτό Ποιμενάρχη μας

Το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου 2017, παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου, παρουσιάστηκε στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Ευρώτα μία εξαιρετική παράσταση με τίτλο «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

O Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης απένειμε εκ μέρους του Δήμου στον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο ειδικό μετάλλιο, για την πολυποίκιλη πνευματική και κοινωνική προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αρχικά συνεχάρη θερμά τους συντελεστές της παράστασης, η οποία παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο τα τραγικά γεγονότα του ξεριζωμού των Μικρασιατών, επισημαίνοντας ότι τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες συντελούν στην μνήμη των γεγονότων και αποτελούν παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο του Δήμου Ευρώτα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμή που έκαναν στο πρόσωπό του, την οποία δεν γνώριζε, τονίζοντας ότι το όποιο καλό έργο έχει γίνει με τη βοήθεια του Θεού και την καλή συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ευχαρίστησε και για την οικονομική στήριξη στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας δίνουν τον αγώνα τους σε χαλεπούς καιρούς, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσφορά τους στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, έχοντας ως συμπαραστάτες τόσο τους ομογενείς μας όσο και το ευσεβές ποίμνιο του τόπου μας.

Η παράσταση δόθηκε υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία», ενώ τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.