Δήμος Ευρώτα - Θέματα Υγείας


Δήμος Ευρώτα : Δράση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση


Δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης με θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» θα λάβει χώρα στον Δήμο Ευρώτα στις 23 & 24 Ιουνίου 2017 (ημέρες Παρασκευή & Σάββατο).

Η δράση υλοποιείται από το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος» και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση κι η ευαισθητοποίηση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το εν λόγω θέμα υγείας και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα :

- Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας :
Συγκεκριμένα οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, ώρες από 16:00 έως 20:00 στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, ώρες από 09:00 έως 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

- Ενημερωτική εκδήλωση, Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, 12:30:
«Τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», Ιωάννης Χιώτης, Ορθοπεδικός
«Άσκηση και οστεοπόρωση», Χρήστος Κομισόπουλος, Φυσικοθεραπευτής
«Τα 5 μυστικά της ευτυχισμένης γυναίκας», Αναστασία Κοτσοπούλου, Δρ. Ψυχολογίας
«Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα», Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Ο Δήμος Ευρώτα και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» προτρέπουν τους πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, καθώς η ενημέρωση αποτελεί τη θεμέλιο λίθο της πρόληψης και της θεραπείας.

Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα : 2735041240 από 09:00 έως 13:00.