1ο Γυμνάσιο Σπάρτης


Εκδρομή του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Μια πρωτότυπη εκδρομή διοργάνωσε και πραγματοποίησε το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017.

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Α΄Τάξης του σχολείου είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στο μεγαλύτερο Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας μας "Ελευθέριος Βενιζέλος" και να ξεναγηθούν από την υπεύθυνη κα Τέτα Πέτρουλα, αρχικά στην περιοδική έκθεση του Αεροδρομίου, όπου ο κ. Διονύσιος Μέρμυργκας από το Βοτανικό Τμήμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας "Γουλανδρή" μίλησε στα παιδιά για την περιοδική έκθεση που φιλοξενείται στο αεροδρόμιο και αφορά στα δάση της χώρας μας.

Στη συνέχεια η κα Πέτρουλα ξενάγησε τους μαθητές στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, όπου έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τα αρχαιολογικά εκθέματα από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια κατασκευής του. Ακολούθησε το τμήμα όπου εκτίθενται αντίγραφα του Αρχαιολογικού Μουσείου και φωτογραφικό υλικό σχετικό με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Έπειτα τα παιδιά οδηγήθηκαν σε πύλη ελέγχου αποσκευών και επιβατών και έζησαν από κοντά την όλη  διαδικασία καθώς αντιμετωπίστηκαν ως κανονικοί επιβάτες. Ακολούθησε η μετάβαση των μαθητών στον χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αερολιμένα όπου έγινε ξενάγηση από πυροσβέστες και επίδειξη του πιο σημαντικού οχήματος πυρόσβεσης (Πάνθηρας).

Τα παιδιά εξάλλου μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την απογείωση αεροσκαφών και να δουν από κοντά το ελικοδρόμιο με τα ελικόπτερα. Πήραν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τους χώρους, την κατασκευή και τη λειτουργία του αεροδρομίου και αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες. Τέλος πραγματοποιήθηκε ξενάγηση με το λεωφορείο στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου(εισόδους, πάρκινγκ, πύργος ελέγχου, κλπ).
Εμπνευστής και διοργανωτής της πολύ πρωτότυπης αυτής εκδρομής ήταν ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Σταύρος Περγαντής  και συνοδοί ήταν ο ίδιος, η κ. Βλαχουτσάκου, ο κ. Παπαγεωργίου και η κ. Χίου.