Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας - Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στo Γύθειο και στη Σκάλα Λακωνίας ημερίδες με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Οι ημερίδες διοργανώθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, ύστερα από ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Αντίστοιχες ημερίδες, διοργανώθηκαν με επιτυχία πριν δύο εβδομάδες, στη Σπάρτη και τους Μολάους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12/5/2017 το πρωί και το απόγευμα, στο Γύθειο και στη Σκάλα Λακωνίας, αντίστοιχα, ημερίδες με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο».
Τις ημερίδες στο Γύθειο και στη Σκάλα, παρακολούθησαν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς και εκπαιδευτικοί, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές τους με ασφάλεια.

Κύριος ομιλητής των ημερίδων ήταν ο Αστυνόμος Α΄Βασίλειος Σπυρόπουλος, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μαζί με τον Υπαστυνόμο Β΄ Χρήστο Παπαδόπουλο της ιδίας υπηρεσίας, ανέπτυξαν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
    cyberbullying, κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, απευθύνοντας σχετικούς χαιρετισμούς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δράσεις όπως η διοργάνωση των τεσσάρων, συνολικά, ημερίδων ασφαλούς πλοήγησης στη Λακωνία, τον Απρίλιο και τον Μάιο, αποδεικνύουν και αναδεικνύουν το γεγονός ότι η προστασία του πολίτη δεν έγκειται μόνο στην καταστολή έκνομων ενεργειών, αλλά έχει καθοριστική δυναμική και στον τομέα της πρόληψης. Τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου μας και της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνουν μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. Θα ήθελα επομένως να συγχαρώ θερμά και να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων, καθώς και να μεταφέρω τα συγχαρητήρια του Υπουργού κ. Τόσκα, ο οποίος και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, επηρεάζοντας πάρα πολλούς τομείς: από την εργασία και τις συναλλαγές, μέχρι τη διασκέδαση και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις».


Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας παρευρέθησαν, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Γεώργιος Μητσάκος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μπουκουβάλας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και η κ. Έφη Μπαρούδα ως εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας.

Επίσης, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης μαζί με Αντιδημάρχους και Προέδρους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ευρώτα, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Παπαδάκος.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη, αποτελούν βασική προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.