Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε Λακωνίας


Η ημερίδα της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε Λακωνίας «Βιολογική Γεωργία» Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014-2020


Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 διεξήχθη η ημερίδα της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας με θέμα «Βιολογική Γεωργία» Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014-2020.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού του ΥΠΑΑΤ κ. Ιωάννη Τσιρώνη, η κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Ειδική Σύμβουλος του Υπουργού, η οποία τηρώντας την υπόσχεση της καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης κατέγραφε τις προτάσεις και παρατηρήσεις των ομιλητών και των συναδέλφων.

Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής κ. Δ. Μητρόπουλος, Δρ. Γεωπόνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον κ. Σ. Κανελλάκη, Γεωπόνο της ΔΑΟΚ Λακωνίας, παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τα υπέρ και τα κατά του νέου προγράμματος.

Στη συνέχεια κατέθεσε για ακόμη μια φορά τις προτάσεις και παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς, μετά το αίτημα των συμμετεχόντων, στα προβλήματα του προηγούμενου αντίστοιχου προγράμματος της περιόδου 2007-2013.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλλίας κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος πήρε το λόγο και αναφέρθηκε πολύ στοχευμένα στις αμαρτίες του προηγούμενου προγράμματος και κατέθεσε τις προτάσεις του για το Νέο Πρόγραμμα, απευθυνόμενος στην κ. Λυμπεροπούλου προκειμένου η ίδια να μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν στον κ. Υπουργό.

Επίσης στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των ΔΑΟΚ Λακωνίας, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γεωπόνων Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών και πλήθος συναδέλφων βιοκαλλιεργητών.

Όλα τα ερωτήματα του ετέθησαν έλαβαν απαντήσεις από τους αρμοδίους, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Η ημερίδα κρίνεται επιτυχημένη και όλοι οι εμπλεκόμενοι έμειναν ικανοποιημένοι από την έκβαση της εκδήλωσης.

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημοσίως το σύνολο των καλεσμένων και όλους τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν ένθερμα στην πρόσκληση της και υπόσχεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση του νέου προγράμματος, πάντα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και τους εμπλεκομένους.

Πιστεύουμε ότι το πρώτο ραντεβού μας με τον Αν. Υπουργό κ. Τσιρώνη, στις 6 Δεκεμβρίου 2016, θα φέρει και τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και θα δοκιμαστούμε όλοι για τις αντοχές μας.

Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε Λακωνίας