Θανάσης Δαβάκης - Αγροτικά θέματα 28/11/2016


Απάντηση Δαβάκη για την αύξηση της Εξισωτικής Αποζημίωσης : ... «με «αλχημίες» σαν αυτές θα ξεγελάσουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ; Αλλιώς τα έλεγαν προεκλογικά ...».

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ κ. Θανάση Δαβάκη , έχει ως εξής: 

Σχετικά με ανακοίνωση που είδε το φώς της δημοσιότητος και μας γνωστοποιεί, ότι "αυξήθηκε η Εξισωτική Αποζημίωση για το 2016, μετά από παρέμβαση του κ. Αραχωβίτη και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ" για τη παρουσίαση ολόκληρης της αλήθειας, μακριά από παραπλανητικούς εντυπωσιασμούς, διευκρινίζω:

Αυτό συνέβη διότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρησιμοποίησε ποσά που θα δίνονταν τις επόμενες χρονιές για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, αυξάνοντας το ποσό που δόθηκε φέτος, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένα τα ποσά που θα διατεθούν κατά τις επόμενες χρονιές.

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν θα διαφωνήσουμε.

Αφού όμως οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνουν τα ποσά των κωδικών με τέτοια ευκολία γιατί δεν αγωνίζονται με τον ίδιο δυναμισμό και για τη μείωση της αβάσταχτης φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης που σαν καταιγίδα θα πλήξει από φέτος αγρότες και κτηνοτρόφους;

Και γιατί επίσης δεν πιέζουν για να μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια ώστε το σανό για παράδειγμα να μην πωλείται με επιβάρυνση 24%;

Πιστεύουν ότι με «αλχημίες» σαν αυτές θα ξεγελάσουν τούς αγρότες και τους κτηνοτρόφους;

Αλλιώς τα έλεγαν προεκλογικά ...

Αθανάσιος Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ