Δήμος Μονεμβασίας - Τ.Κ Μονεμβασίας


Κατάρτιση οδωνυμικού χάρτη Τοπικής Κοινότητας Μονεμβασίας


Συμφωνά με την απόφαση 2/27.5.2016 του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας και προκειμένου να συνταχθεί ο οδωνυμικός χάρτης της Μονεμβασίας (Κάστρο – Γέφυρα – Αγία Κυριακή ονόματα οδών και πλατειών), ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. κ. Χριστάκος Σταύρος απεύθυνε μέχρι 31 Αυγούστου 2016 ανοικτή πρόσκληση προς όλους για να καταθέσουν την πρότασή τους σχετικά με την κατάρτιση του οδωνυμικού χάρτη με επεξηγηματική πληροφορία (αιτιολόγηση ονόματος).

Τα ονόματα θα προέρχονται από το ιστορικό Χρονολόγιο της Μονεμβασίας από το 200 μ.Χ. μέχρι το 1821, την χρονική περίοδο έως το τέλος του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, θα περιλαμβάνονται ιστορικά τοπωνύμια, Λάκωνες Άγιοι με καταγωγή τη Μονεμβασία ή που σχετίζονται με τη Μονεμβασία, ονόματα Ελλήνων ποιητών (Λακώνων και μη), με αφορμή τη γενέτειρα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, επίσης μπορεί να γίνει δεκτή όποια άλλη πρόταση μπορεί να αναδείξει περαιτέρω την μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα της Μονεμβασίας, η οποία  αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό αγαθό τόπο με υψηλή επισκεψιμότητα και μια από τις πύλες της Ελλάδας στον πολιτισμό και στον παγκόσμιο τουρισμό.

Αν έχετε να καταθέσετε επιπλέον προτάσεις για την κατάρτιση του οδωνυμικού χάρτη μπορείτε μέχρι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας Μονεμβασίας (τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες 2732 0 61777 – Διεύθυνση Δημοτική Ενότητα  Μονεμβασίας – Μονεμβασία 230 70).