Κακοκαιρία σε όλη τη Λακωνία - 16 & 17 Νοεμβρίου 2017


Κακοκαιρία σε όλη τη Λακωνία - Δριμύτατα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Λακωνία

 

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Ευρώτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

NEA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ)

Δεν βρέχει στην πόλη της Σκάλας και ο Ευρώτας στην Γέφυρα στη Σκάλα παρουσιάζει μηδενική ροή ενώ το ύψος της στάθμης του είναι σχεδόν μηδέν !

Δείτε την φωτο


NEA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ)

Σύμφωνα με πληροφορίες μας,

κλειστός παραμένει αυτή την στιγμή (βράδυ Πέμπτης) ο δρόμος από Αστέρι προς Γλυκόβρυση στο Δήμο Ευρώτα και ο Εθνικός δρόμος από Μακρυνάρα μέχρι τη γέφυρα της Απιδιάς. Κλειστός τώρα (βράδυ Πέμπτης) και ο δρόμος από Απιδιά προς Άγιο Δημήτρη. Απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία 5 άτομα από τα αυτοκίνητά τους. Μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στο Δήμο Μονεμβασίας. Από το απόγευμα της Πέμπτης υπάρχει διακοπή ρεύματος σε τοπικές κοινότητες (χωρίς ρεύμα, μεταξύ άλλων, ο Ασωπός, τα Παπαδιάνικα και η Πλύτρα) του Δήμου Μονεμβασίας. Η κυκλοφορία αποκαστάθηκε στο Δήμο Μονεμβασίας αργά το βράδυ.

Οι οδηγοί οχημάτων να είναι ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ σε όλο το οδικό δίκτυο και να συμβουλεύονται το προσωπικό των υπηρεσιών τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

-----------

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες προκάλεσε η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 16/11/2017 σε πολλές περιοχές του Δήμου Ευρώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, καλλιέργειες σε Δαφνί, Κροκεές, Στεφανιά και Σκάλα αλλά και το σύνολο σχεδόν του Δήμου Ευρώτα, υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας ο Δήμος Ευρώτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Eπίσης, έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις και στο Δήμο Σπάρτης και Μονεμβασίας.

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16/11/2017 στα Βελανίδια Δήμου Μονεμβασίας. Δείτε φωτογραφίες (πηγή velanidia-baladis.blogspot.gr).

Δήλωση Λεωνίδα Γρηγοράκου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Λακωνία

Οι ισχυρές καταιγίδες και η κατά τόπους έντονη χαλαζόπτωση, που έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς το πρωί στη νοτιοανατολική Λακωνία, άφησαν πίσω τους εκτεταμένες υλικές ζημιές. Χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το πλήρες μέγεθος της καταστροφής, γίνεται λόγος για ολοκληρωτική καταστροφή της σοδειάς των εσπεριδοειδών και των ελαιών στις πληγείσες περιοχές, ενώ μεγάλες είναι και οι ζημιές στην κτηνοτροφία.
 
Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τις φυσικές καταστροφές του 2015 στις ίδιες περιοχές, όπου ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αποζημίωση των πληγέντων. Δυστυχώς, οι δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης, γίνονται δυσκολότερες όταν κανείς έχει επιπλέον να αντιμετωπίσει το μένος της φύσης.
 
Εκφράζω τη θλίψη και τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες. Αναμένουμε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους αρμόδιους φορείς, να πράξει το καθήκον της για την άμεση καταγραφή των υλικών καταστροφών, τη λήψη μέτρων αποκατάστασης και την αποζημίωση των πληγέντων.

Λεωνίδας Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας, ΔΗΣΥ

==========================