Επικαιρότητα


Εισβολή αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη


Το πρωί του Σαββάτου 6/2/2016 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας στη Σπάρτη, ομάδα Λακώνων αγροτών εισέβαλε στα γραφεία κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης μεταξύ μελών των Διοικήσεων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και της Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε. του νομού και του βουλευτή κ. Σταύρου Αραχωβίτη και στελεχών της Κ.Ο Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σχετικά με τις προτάσεις της Κυβέρνησης, θέτοντας αρκετά θέματα.

Δείτε στα δυο video που ακολουθούν στιγμιότυπα από το συμβάν


==================

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα & Αγροτικού Συλλόγου Αν. Μάνης για το συμβάν

Σήμερα 6 Φλεβάρη 2016 αντιπροσωπεία των συλλόγων Αν. Μάνης και Ευρώτα επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη. Η επίσκεψή μας ήταν “απρόσκλητη” αλλά και “απρόσμενη”. Ο λόγος ήταν απλός. Μάθαμε ότι ο κ. Αραχωβίτης θα είχε συνάντηση με ΚΑΠΟΙΟΥΣ εκπροσώπους (Εμπορικός Σύλλογος, ΟΕΒΕ, Επιμελητήριο). Η συνάντηση δεν ήταν ανοικτή και δεν ήταν δημοσιοποιημένη. Βλέποντας δε τους ανθρώπους που πρόσφατα μόλις χθες ήταν μαζί μας στη απεργιακή κινητοποίηση της Σπάρτης να συσκέπτονται εν κρυπτώ έχοντας αποκλείσει όχι μόνο τους αγρότες αλλά και άλλους κλάδους αναρωτηθήκαμε ή ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ; πλέον ΕΠΙ ΤΑΣ.

Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση γιατί η αγανάκτησή μας είναι μεγάλη αφού βλέπουμε ότι δεν εννοούν να καταλάβουν. Να καταλάβουν οτι ο ΟΓΑ πρέπει να μείνει αυτόνομος και δεν αντέχουμε άλλους φόρους όπως και να ονομάζονται. Εξηγήσαμε στον κ. Αραχωβίτη ότι πρέπει να αποσύρει η Κυβέρνηση όλες τις προτάσεις της και τον ενημερώσαμε ότι αν συνεχίσουν να κρατάνε αυτή τη στάση oι κινητοποιήσεις μας από Δευτέρα θα κλιμακωθούν και πλέον η ευθύνη είναι όλη δικιά τους. Μας απαντήθηκε ότι θα βγουν βελτιωμένες εκδοχές. Η υπομονή μας τέλειωσε και δεν δεχόμαστε παζάρια. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ !!!! ΑΚΟΥΤΕΕΕ ;

Παράλληλα στις 12:00 έγινε Πανελλαδική συνάντηση στη Βέροια με πλήθος αντιπροσωπιών αγροτικών συλλόγων και μπλόκων. Εμείς συμμετείχαμε με ηλεκτρονικά μέσα (Skype). Η απόφαση ήταν ενωτική και τα αιτήματα πλέον όλων των αγροτών συγκλίνουν. Αύριο στην Νίκαια θα παρευρίσκονται όλοι όπου και θα ολοκληρωθούν οι τελικές θέσεις οι οποίες θα παραδοθούν στην κυβέρνηση. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ!!!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΥΡΩΤΑ και Αν. ΜΑΝΗΣ

=========================

Η ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ για το συμβάν

Σε συνέχεια των συζητήσεων με τους παραγωγικούς φορείς του νομού και των συναντήσεων που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα με αγρότες, πυροσβέστες, κτηνοτρόφους και πολιτικούς μηχανικούς, σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2016 έγινε συνάντηση με μέλη των Διοικήσεων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και της Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε. του νομού  με τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη και στελέχη της Κ.Ο Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αναπτύχθηκαν οι απόψεις των δύο πλευρών για ασφαλιστικά και φορολογικά  ζητήματα μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα και με σκοπό την σύγκληση των απόψεων και την πρόοδο συναινετικών λύσεων σε επίμαχα ζητήματα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αυτής, ομάδα αγροτών απ’ τα μπλόκα της Λακωνίας, παρενέβησαν στο διάλογο με έντονο ύφος. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα επειδή δεν είχαν καλεστεί να συμμετέχουν στη σύσκεψη και αυτοί με τους υπόλοιπους παραγωγικούς φορείς. Τους εξηγήθηκε πως μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, και μετά την οριστικοποίηση των εξελίξεων, θα προσκληθούν από τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη σε νέα συνάντηση.
Επιδίωξη τόσο της Κομματικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του βουλευτή Λακωνίας είναι η επαφή και ο διάλογος με ΟΛΕΣ τις συλλογικότητες και τους επαγγελματικούς κλάδους.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ