Αστυνομικό Δελτίο


Συνελήφθη ένα άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα

Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) περίστροφα, ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο κ.α.

Συνελήφθη, σήμερα 5.2.2016 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, 82χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονης ημεδαπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 82χρονος πυροβόλησε με περίστροφο την 43χρονη, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο χέρι και στο πόδι, ενώ πυροβόλησε και προς 52χρονο ημεδαπό, ο οποίος βρισκόταν εντός του οχήματός του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει στόχο.

Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, ο 82χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ η 43χρονη, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου και νοσηλεύεται.

Το ανωτέρω περίστροφο κατασχέθηκε, ενώ σε έρευνα που έγινε στο όχημα του 82χρονου, βρέθηκε ένα (1) κυνηγετικό όπλο, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 82χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο.
  • Τρία (3) περίστροφα.
  • Δύο (2) γεμιστήρες.
  • Εκατόν είκοσι εννέα (129) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.