Θεατρική Ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρῳ»


«Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε ντε Βέγκα στο Σαϊνοπούλειο από την Θεατρική Ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρῳ»

Η θεατρική ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρῳ» σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων παρουσιάζει στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο το έργο «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε ντε Βέγκα σε μουσική του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου.  

Μια ξεχωριστή παράσταση που απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις όπου παρουσιάστηκε. Ένας 20μελής θίασος σε μια μουσικοθεατρική παράσταση.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στις 8.30 μ.μ. – Είσοδος Ελεύθερη

Με την ευγενική χορηγία του Νομικού προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας και την αρωγή του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Η Θεατρική Ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρῳ» σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων παρουσιάζει το έργο «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε ντε Βέγκα σε μουσική του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου.

«Η Φουέντε Οβεχούνα είναι μια μικρή πόλη στην επαρχία της Κόρντοβα. Η ιστορία διαδραματίζεται το έτος 1476 και βασίζεται σε πραγματικό γεγονός: Ο Διοικητής της Φουέντε Οβεχούνα είναι τύραννος. Ο γενναίος λαός ξεσηκώθηκε και τον σκότωσε. `Οταν αρχίζουν οι ανακρίσεις, οι χωρικοί παίρνουν την απόφαση να αναλάβουν συλλογικά την ευθύνη.  Έτσι, όλοι στο χωριό  απαντούν στην ερώτηση του δικαστή: «Ποιος σκότωσε τον Διοικητή;» με τα ίδια λόγια: «Η Φουέντε Οβεχούνα το `κανε». Στο τέλος ο Βασιλιάς…

Στο πολυπρόσωπο αυτό έργο συνυφαίνονται στοιχεία επικά, βουκολικά, ελεγειακά, λυρικά, αφηγηματικά, ενώ το κωμικό στοιχείο  εξουδετερώνει την τραγική ένταση. Η εκτέλεση της μουσικής γίνεται ζωντανά επί σκηνής συνοδεία πιάνου από τον 22μελή θίασό μας με τραγούδια που ενσωματώνονται στη δράση.

Σκηνοθεσία - Μουσική Επιμέλεια: Χριστίνα Λαμπούση

Παίζουν: Γιώργος Αβδούλος,  Ματίνα Αμπέρτου, `Αννυ Βλαχάκη,  Κώστας Γιαννιός, Ευαγγελία Γκιοτσαλίτη, `Αννα Διακάκη, Νίκος Δρακόπουλος, Χριστιάνα Ζαχαράκη, Χριστίνα Λαμπούση, Μανώλης Λιαράκος, Μπάμπης Λύρας, Χρήστος Μαλτέζος, Γιώργος Μητράκος, Νικολέτα Παναρίτη, Ελένη Παυλομανωλάκου, Μαρία Πιτσή, Ηλιάνα Σταμαδιάνου, Βασίλης Σταματάκος, Ντίνος Τρογκάνης, Βασιλική Ψυχογυιού, Δημήτρης Ψυχογυιός.