Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Με το σύνθημα «Χρόνια Πολλά Ταϋγέτη, 20 χρόνια πέρασαν…» αποχαιρέτησαν τα 100 κορίτσια ηλικίας 11 - 14 ετών, που αποτέλεσαν την Α΄Κατασκηνωτική περίοδο θηλέων, την αγαπημένη τους κατασκήνωση την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015.

Τα τραγούδια τους και οι χαρούμενες κραυγές τους αντήχησαν για τελευταία φορά φέτος, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για τις δέκα περίπου αξέχαστες ημέρες που έζησαν στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Στην όμορφη γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά παρουσία των γονέων τους και επισκεπτών, αρχικά έλαβε το λόγο η αρχηγός καθηγήτρια θεολόγος, πρεσβ. Κανέλλα Σπηλιώτη, η οποία αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλαν τόσο το αρχηγείο, όσο και τα στελέχη, προκειμένου τα παιδιά όχι μόνο να διασκεδάσουν, να παίξουν και να τραγουδήσουν, αλλά και να ωφεληθούν.

Συγκεκριμένα μίλησε για το θέμα της Αγιότητας και τους Αγίους, οι οποίοι έγιναν φίλοι του Θεού, αλλά και δικοί μας πρεσβευτές προς Αυτόν. Τόνισε την προσπάθεια που έγινε, ώστε κάθε ομάδα να γνωρίσει το βίο της Αγίας, της οποίας έφερε το όνομα, καθώς και τη μεγάλη πνευματική ωφέλεια που αποκόμισαν τα παιδιά, από τη συμμετοχή τους στα μυστήρια της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας.

Ολοκληρώνοντας την σύντομη ομιλία της η αρχηγός ευχαρίστησε ξεχωριστά τις υπαρχηγούς καθηγήτριες πρεσβ. Ελένη Τσολάκου και Αγγελική Μούσχουρα, καθώς και τα στελέχη: πρεσβ. Αμαλία Κρυπωτού, Γεωργία Μποζίκα, Θεοδώρα Κούτρου, Ναταλία Νικολαΐδη, Σταυρούλα Στοφώρου, Ευφημία Τόνζου, Κατερίνα Μανώλη, Μαρία Σαχάμη, Δήμητρα Περδίκη, Ευθυμία Παπαγεωργίου, Καλλιόπη Γεροντάκου, Παναγιώτα Βομβορή, Μαρία Τόνζου, Παναγιώτα Αγγάνη, Αναστασία Παυλούνη, Νεκταρία Πορφύρη,. Ειρήνη Τόνζου.

Επίσης, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο ιερέα π. Νικόλαο Τσετσεκα, τον εξομολόγο π. Γεώργιο Λάτση, τον π. Συμεών Παπαγεωργίου γενικό υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων και τον ιεροκήρυκα π. Ευστάθιο Πορφύρη υπεύθυνο του γραφείου νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Περαίνοντας το λόγο της, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και πρωταίτιος της λειτουργίας της κατασκηνώσεως και της προσφοράς προς τους νέους. Μάλιστα σε ερώτηση ενός παιδιού εάν θα μπορέσει να λειτουργήσει η κατασκήνωση εφέτος λόγω της οικονομικής κρίσεως και των γεγονότων που ζούμε, η απάντηση του Σεβασμιωτάτου ήταν : «παιδί μου η κατασκήνωση θα λειτουργήσει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πουλήσω το ράσο μου», απάντηση δηλωτική της αγάπης του Μητροπολίτη μας προς τα παιδιά μας με κάθε κόστος, κατέληξε η αρχηγός.

Στη συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν τις κραυγές τους, ένα πολύ πετυχημένο θεατρικό δρώμενο σχετικό με την αγαπημένη τους κατασκήνωση, ενώ τραγούδησαν συνοδεία οργάνων.

Τη γιορτή έκλεισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας αρχιμ. π. Ευστάθιος Πορφύρης ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του γραφείου Νεότητας της Ι.Μητροπόλεώς μας, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Ποιμενάρχη μας, συνεχάρη το αρχηγείο και τα στελέχη για την ανιδιοτελή προσφορά τους και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη τοπική μας Εκκλησία επιλέγοντας να έρθουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωσή μας.

Μετά το πέρας της γιορτής τα παιδιά πήραν ως δώρο το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας «Ὄρη τά ὑψηλά ταῖς ἐλάφοις…», ενώ προσφέρθηκαν γλυκά και χυμοί προφορά του εργοστασίου χυμών biofresh και του ζαχαροπλαστείου «ΒΕΡΓΑΔΟΣ».