Πολιτική


Συνάντηση Αραχωβίτη με το νέο Δ.Σ της Αναπτυξιακής Πάρνωνα

Τις απόψεις του για το περιεχόμενο και τις προτεραιότητες της αγροτικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στη Λακωνία είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης στους μετόχους και τα μέλη του νέου Δ.Σ της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, στη Σπάρτη. Ο βουλευτής, ως γνώστης των θεμάτων του πρωτογενούς τομέα, των προβλημάτων της αγροτικής οικονομίας του νομού, αλλά και της δράσης και των αποτελεσμάτων της μακρόχρονης παρουσίας της εταιρείας και των ανθρώπων, βρέθηκε σε ένα πολύ γνώριμο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η διοίκηση της εταιρείας, οι εκπρόσωποι των δήμων και του Επιμελητηρίου του νομού, είχαν μία παραγωγική συζήτηση σε μια σειρά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση και για τη δημιουργία του θεσμού «Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο 2015».

Η άμεση υποστήριξη θεμάτων χρηματοδότησης του τοπικού προγράμματος LΕΑDER με συγκεκριμένα αποτελέσματα, ήταν η αυτονόητη ενέργεια του κ. Αραχωβίτη, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση, με στοχευμένες ενέργειες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Την παραπάνω πρωτοβουλία ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Σπ. Φλώρος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Χαρ. Λυσίκατος και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης.

Επίσης παρευρέθηκαν από το Δήμο Ευρώτα, η κα Δεντάκου, από το Δήμο Μονεμβασίας, ο κ. Μαυρομιχάλης, από το Δήμο Σπάρτης, ο κ. Καπετανάκης και από την Τεχνική Υπηρεσία ο κ. Βαρζακάκος, από το Επιμελητήριο Λακωνίας, η κα Δερτιλή, ο κ. Παναρίτης και ο Πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος κ. Γ. Τσιμπίδης-Οινοποιός, από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα ο Γενικός Διευθυντής κ. Μαρίνης Μπερέτσος και η κ. Άννα Κοδέλλα, Υπεύθυνη Ε.Κ.Τ, καθώς και λοιποί επαγγελματίες-εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και επενδυτές του τοπικού προγράμματος LEADER.

Ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης στον κοινωνικό και αναπτυξιακό τομέα. «Η μικρή και μεσαία επιχείρηση τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και η εξαγωγική δραστηριότητα είναι σημαντικοί παράγοντες για την βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών. Τα αποτελέσματα από την δουλειά της Αναπτυξιακής Πάρνωνα στην υλοποίηση προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικά για τον Νομό και την Ανατολική Πελοπόννησο ευρύτερα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.