Ελλάδα - Αγροτικά Θέματα


Συνάντηση στη Βουλή με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης


Συνάντηση στη Βουλή με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Στουπή και τον Αντιπρόεδρο κ. Αθ. Ζανιά πραγματοποίησε την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015, ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες και τους σχεδιασμούς του Οργανισμού.

Από την ενημέρωση προέκυψαν τα εξής:

Ο Οργανισμός έχει εξασφαλίσει τα ταμειακά διαθέσιμα να αντιμετωπίσει τις αποζημιώσεις που θα προκύψουν στους παραγωγούς για τις ζημίες από τα καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει την παραγωγή μέχρι τώρα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει προκήρυξη για πρόσληψη εποχικά απασχολούμενων γεωπόνων προκειμένου να εκκαθαριστούν οι δηλώσεις «ΠΣΕΑ» από τους παγετούς του 2011, για τους οποίους εκκρεμεί ο διοικητικός έλεγχος, αλλά και να τρέξουν οι εκτιμήσεις που απομένουν.

Θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Οργανισμού και η κάλυψη των Ελλήνων αγροτών, ενώ εξετάζεται νέο σύστημα ασφαλίστρων, πιο δίκαιων και ανταποδοτικών.

Μετά από ερώτηση του κ. Αραχωβίτη σχετικά με την αντιπαγετική προστασία, ανακοινώθηκε ότι έχει ήδη ανατεθεί στην αρμόδια επιστημονική ομάδα η διερεύνηση μεθόδων, επιστημονικά αποδεκτών και αποτελεσματικών, προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα προληπτικής προστασίας.