ΓΕΛ Έλους


Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρέθηκε η Α΄τάξη του ΓΕΛ Έλους στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος.

28 μαθητές από την Α΄Λυκείου, με δύο συνοδούς τον Διευθυντή Σταύρο Περγαντή και την καθηγήτρια Λεϊμονίτη Βασιλική.

Εκεί υπηρετεί, ως πρόεδρος του τμήματος Βυζαντινής Αρχαιολογίας, ο πατριώτης και συμπολίτης μας από την Μυρτιά Λακωνίας κ. Χρήστος Σταυράκος.

Μας υποδέχτηκε θερμά, μας ξενάγησε σε όλη την Πανεπιστημιούπολη καθώς και την βιβλιοθήκη, με την πλούσια βιβλιογραφία.

Στην συνέχεια πήγαμε στο αμφιθέατρο "Κάρολος Παπούλιας", όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή πρύτανη κ.  Ανδρέα Φωτόπουλο. Μας καλωσόρισε στο πανεπιστήμιο και μας μίλησε για την ιστορία και την πορεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατόπιν, πήρε το λόγο ο Διευθυντής του ΓΕΛ Έλους κ. Σταύρος Περγαντής, ο οποίος ευχαρίστησε για την φιλοξενία το κ. Αντιπρύτανη και τον κ. Χρήστο Σταυράκο. Επίσης, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο σχολείο, καθώς και στο πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιείται και στα πλαίσια του οποίου βρεθήκαμε στα Γιάννενα. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, ως ενθύμιο για την παρουσία μας στο χώρο αυτό.        

Κατά την παραμονή μας στα Ιωάννινα επισκεφτήκαμε : το αρχαιολογικό μουσείο των Ιωαννίνων, το μικρό νησί της λίμνης και την Εκκλησία του φιλάνθρωπου θεού, το Μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα καθώς και το όμορφο Μέτσοβο με τα υπέροχα πλακόστρωτα μονοπάτια και τα υπέροχα τοπία.

Την Παρασκευή το βράδυ όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν τους τελευταίους χαιρετισμούς στην Παναγία, στην Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, όπου χοροστατούσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

ΓΕΛ Έλους