Αστυνομικό Δελτίο


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής και αποπειρών κλοπής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα - Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής και αποπειρών κλοπής σε κατάστημα-καφενείο, οικία και Ιερό Ναό, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (15.1.2015) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις (3) ανήλικοι ημεδαποί και ένας (1) ανήλικος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι, οι ανωτέρω, χθες (15.1.2015) τις πρωινές ώρες, στη Σπάρτη Λακωνίας, αφού διέρρηξαν κατάστημα- καφενείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εντόπισαν τους ανωτέρω χθες το μεσημέρι και τους συνέλαβαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από προχθές (14.1.2015) το βράδυ έως και χθες (15.1.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, διέπραξαν ακόμη δύο (2) απόπειρες κλοπής σε οικία ημεδαπής και σε Ιερό Ναό, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΕΠΙΣΗΣ,

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 52χρονου ημεδαπού, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, χθες (15.1.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, πενήντα (50) πυροκροτητές-καψούλια, δύο (2) πυροκροτητές-καψούλια με φυτίλι, καθώς και τρία (3) φυτίλια. Ο 52χρονος αναζητείται για να συλληφθεί.

ΕΠΙΣΗΣ,

Συνελήφθη ένα άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (16.1.2015) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας Ανακρίτριας του ΣΤ΄Τμήματος Πρωτοδικείου Πειραιά, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία.