Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδιανίκων-Πλύτρας "Η Αρχαία Κυπαρισσία"


Πολυθέαμα στα Παπαδιάνικα



Ένα χορευτικό πολυθέαμα με τον τίτλο “Home”παρουσιάστηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, 11-12 Ιουλίου 2014, στον χώρο του π. Δημαρχείου στα Παπαδιάνικα, με τη διοργάνωση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων-Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία».

Στην χοροθεατρική παράσταση συμμετείχαν παιδιά και ενήλικες από την περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας. Η χορεύτρια, Έλενα Κουρκούλη είχε την έμπνευση, τη σκηνοθεσία, τη χορογραφία, την επιμέλεια της μουσικής και των βίντεο της παράστασης.

Τα τρία θέματα του έργου ήταν “ Γη”, “Οικογένεια”, “Πατρίδα”. Το θέαμα είχε πολλές εναλλαγές εικόνων, χορευτικών και υποκριτικών δρωμένων. Χρησιμοποιήθηκαν multimedia, γιγαντοοθόνες για video wall προβολές. Έγινε θαυμάσια αξιοποίηση του χώρου, όχι μόνον της αίθουσας εκδηλώσεων, αλλά και του φουαγιέ του κτιρίου - από όπου άρχισε το έργο - και τμήματος του εξωτερικού χώρου. Οι χορευτές απέδωσαν εξαιρετικά τα δρώμενα εκφράζοντας τα θέματα του έργου και τα συναισθήματα, μέσα από το σώμα τους. Χόρεψαν κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και χορογραφημένους ελληνικούς χορούς. Η μουσική ήταν κατάλληλα επιλεγμένη, όπως και τα video.Οι θεατές έμειναν έκθαμβοι από το θέαμα που παρακολούθησαν και στο τέλος καταχειροκρότησαν τους συντελεστές. Ήταν μια παράσταση εξαιρετικής ποιότητας, όχι εισαγωγής, αλλά με όλους τους συντελεστές από τον τόπο μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Εφημέριος Ενορίας Ασωπού π. Γεώργιος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βουνελάκης, η Διευθύντρια του Λυκείου Μολάων κ. Ολυμπία Λαμπούση, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων κ. Μελέτης Τσαρούχας και Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Ασωπού και Φοινικίου και πλήθος κόσμου.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον κ. Δήμαρχο Μονεμβασίας, τον κ. Αντιδήμαρχο Ασωπού, την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, την κα Μαρία Σιουρούνη για την απαγγελία της, τον Χορηγό κ. Παναρίτη - Κατάστημα Ξυλείας, Επίπλων στους Μολάους, την ΚΑΣΕΛ, τον Δημήτρη Βλαχάκη για την ατέλειωτη τεχνική υποστήριξη, τον Βαγγέλη Βλαχάκη για το Βίντεο και Φωτογραφίες, τη Χριστίνα Κόντε για το μακιγιάζ, τη φίλη και μέλος του Συλλόγου Αλεξία Παπαδάκη, τους γονείς αρωγούς του εγχειρήματος, τους αγαπητούς συμμετέχοντες συντοπίτες και την αγαπημένη δασκάλα Έλενα Κουρκούλη με καταγωγή από την Άνω Καστανιά Βοιών Λακωνίας για την εξαιρετική προσφορά της.